top of page

Ryanair za sada ne planira letove iz Beograda - Niš i dalje u fokusu

Niskobudžetni avioprevoznik Ryanair je izjavio da trenutno ne planira uvođenje letova za Beograd zbog visokih troškova na aerodromu Nikola Tesla, ali i dalje aktivno istražuje srpsko tržište u potrazi za novim prilikama



Foto: Aerodrom Niš

Niskotarfina avio kompanija Ryanair trenutno ne razmatra uvođenje letova sa beogradskog aerodroma Nikola Tesla. Umesto toga, kompanija će nastaviti svoje operacije sa aerodroma Konstantin Veliki u Nišu. Glavni razlog za ovu odluku su visoki troškovi na aerodromu Beograd, kako su saopštili predstavnici kompanije - prenosi portal exyuaviation.


Iako za sada Beograd nije u planu, Ryanair ističe da će pažljivo pratiti srpsko tržište u potrazi za novim prilikama. Kompanija takođe napominje da trenutno nema planova za baziranje aviona na aerodromu Konstantin Veliki, ali ističe da se situacija uvek brzo menja sa njihove strane. Prema rečima predstavnika kompanije, ova odluka ne znači da Ryanair neće nastaviti širenje svoje mreže iz Niša i dalje doprinositi rastu broja putnika.


Ryanair sveo je svoje operacije u Nišu na svega dve linije i to prema Malti i Beču, što predstavlja najmanji broj destinacija još od 2016. godine, kada je kompanija prvi put počela operacije sa aerodroma Konstantin Veliki.

Uprkos tome, u predstojećoj zimskoj sezoni 2023/24, Ryanair će zauzeti poziciju trećeg najvećeg niskotarifnog prevoznika u Srbiji prema dostupnom broju sedišta, odmah iza Wizz Air-a i Pegasus Airlines-a, ali ispred easyJet-a i Norwegian Air Shuttle-a. Ova aviokompanija je stavljanjem 36.636 sedišta u prodaju tokom zimske sezone, koja traje od 29. oktobra do 30. marta naredne godine, pokazala svoju posvećenost srpskom tržištu.

Podsetimo, Ryanair trenutno leti iz iz Niša ka Maltia i Beču, dok su usluge za Stokholm Arlanda smanjene na sezonske letove tokom letnjih meseci, o čemu smo ranije pisali.




bottom of page