top of page

Ryanair upozorava putnike - pazite se prevara i da let ne platite i 40% više

Niskotarifna avio kompanija Ryanair pozvala je svoje putnike da uvek rezervišu letove isključivo na njihovom sajtu ili na aplikaciji usled prevara i prekomerne naplate karata na nekim rezervacionim servisima


Foto: M.Bence

Irska niskotarifna avio-kompanija Ryanair pozvala je kupce da uvek rezervišu letove isključivo na njihovom vebu ili na aplikaciji Ryanair, pozivajući se na nedavne prijave potrošača o online agencijama koje su prodavale Ryanairove karte na popustu.


- Najnovija OTA prevara još je jedan razlog zašto putnici uvek treba da rezervišu na pravoj adresi. Agencije prodaju naše letove, ali s nama nemaju komercijalne ugovore. Stoga smo početkom godine pokrenuli alat “Verified Seal” kako bismo pomogli kupcima da izbegnu zamke rezervacije kod internet putničkih agencija, koje često previsoko naplaćuju troškove, a mogu da pruže i netačne podatke o kupcima, što onda sprečava Ryanair da sarađuje sa svojim putnicima.


Ovo je pokrenuto zajedno s našim alatom za proveru cena, u nastojanju da se na videlo izbace nepotrebne naknade koje mrežne putničke agencije naplaćuju kupcima - rekla je direktorka marketinga Ryanaira Dara Brady, dodajući da je više od 50.000 kupaca koristilo alat.

Konkretno, OTA koristi podatke o plaćanju kupca kako bi osigurao rezervaciju leta, te sprema podatke o kupcima za kasniju nepoštenu upotrebu. Moguće je i da se preko navedenih agencija naplati i do 40 posto više za iste ponude, nego da su rezervisali na webu ili u aplikaciji.


Ryanair će nastaviti da podiže svest o problemima povezanim sa OTA-ima kako bi zaštitio kupce od ove nezakonite prakse i poziva potrošače da budu oprezni zbog lažnih ponuda letova sa popustom u ime kompanije Ryanair, te da uvek rezervišu direktno na veb sajtu ili aplikaciji www.ryanair.com da bi pristupili najnižim cenama - navodi se izmedju ostalog u saopštenju kompanije.
Pročitajte još:


Da li je prilikom ulaska u zemlju nakon odmora u inostranstvu potreban PCR test?コメント


bottom of page