top of page

Ryanair testira aplikaciju za naručivanje hrane, pića i ostalih usluga tokom leta

Nikostarifna avio-kompanija Ryanair došla je na novu ideju kako da dodatno pomogne prihodima, jer je u toku pandemije usluga kateringa i prodaje ukinuta kao jedne od mera za suzbijanje pandemije


Foto: Simple flying

Naime, izvršni direktor kompanije Ryanair, Edi Vilson predstavio je da je ova niskotarifna avio-kompanija došla na ideju da proizvode katerijnga i ostalih usluga poput free shop-a, prodaje putem mobilne aplikacije za pametne telefone kao potencijalnom rešenju ovog problema.


Pronalaženje načina za obezbeđivanje dodatnih prihoda

Panemija virusa Covid-19 je za niskotarifne aviokompanije predstavio više vrsta izazova. Pored očajnog pada broja putnika, ove kompanije suočile su se i sa velikim padom dodatnih prihoda koje su veoma važni činilac za sve niskotarifne avio-kompanije. Ryanair je jedna od kompanija koje je posebno poznata kao kompanija koja često prodaje sedišta po ceni nižoj od prave vrednosti, oslanjajući se na kupovinu dodtanih usluga pre i za vreme leta kako bi nadoknadila razliku u cenu sa takozvanim regulanim avio-kompanijama. S obzirom na to da usluga kolica i ponuda kateringa u ovom trenutku nedostupne, ovakav gubitak im je jako teško pao.


Za kompaniju Ryanair prestanak prodaje na letu svakako nije opcija U pokušaju da krene napred u novu normalu, Vilson je otkrio da Ryanair testira neke druge načine prodaje hrane, pića i drugih predmeta na letu i to u okviru nove aplikacije za mobilne telefone koja ce putnicima učiniti ove usluge ponovo dostupnim.


Ovakva usluga mogla bi poslati praksa na svim letovima kompanije Ryanair u narednim mesecima

Moguće povećanje cene avio karata


Nakon pandemije virusa Covid -19 značajno će biti smanjeni vazduhoplovni kapaciteti, što bi moglo drastično da utiče na cenu avio-karata, a Ryanair neće zahtevati potvrdu o vakcinaciji putnika, izjavili su čelnici ove avio-kompanije.


Podsetimo, kompanija Ryanair suspendovala je sve letove sa aerodroma Konsntin Veliki tokom pandemije, a prema planovima prikazanim na svom zvaničnom web sajtu letovi bi ponovo trebalo biti uvedeni 28.marta i to za Berlin, odnosno Maltu dan kasnije, 29.marta, dok za sada nije poznata subdina letova do Bergama nadomak Milana.






19 views0 comments
bottom of page