top of page

Ryanair suspendovao sve komercijalne letove do juna

Niskotarifna avio-kompanija Ryanair obustaviti je sve komercijalne letove do juna meseca usled komplikacija koje su nastale pandemijom koronavirusa Covid-19Foto: Ilustracija/Flynaissus

U izjavi za javnost izvršnog direktora kompanija Ryanair, Mijkl Olerija, kaže se da se obustava letova odnosi na sve kompercijalne operacije, te da će komapnija umesto toga koristi svoje avione za pomoć u repatrijaciji i humanitarnim naporima gde god da je to potrebno.


Grupacija Ryanair, pod čijim okruljem posliju avio-kompanije Ryanair, Lauda, Buzz i Malta Air, suspendovala je privremeno sve letove juče, 24. marta, navodi se u saopštenju kompanije.

„Svoje avione ponudili smo svim vladama EU, kako za spasilačke letove, tako i za izvršavanje osnovnih letova za kretanje vitalnih lekova, lične zaštitne opreme i, po potrebi, snabdevanja hranom u hitnim slučajevima“. "U ovom trenutku, niko ne zna koliko će trajati kriza sa virusom Covid-19", rekao je Oleri te je dodao da ne očekuje da letovi ove kompanije budu aktivni tokom aprila i maja, ali i da će to zavisiti od situacije, saveta vlada, i da će se kompanija kao i do sada pridržavati svih uputstava“. Svi putnici koji su rezervisali letove kompanijom Ryanair, stoji da će biti kontaktirati sve putnike u narednih nedlju ili dve dana. Putnicima je takodje savetovano da ne zovu call centar za brigu o korisnicima, jer je kancelarijsko osoblje smanjeno za 50%.

98 views0 comments

Comments


bottom of page