top of page

Ryanair se nada povratku i normalizaciji avio saobraćaja u regionu krajem marta

Niskotarifna avio-kompanija Ryanair koja je privremeno je obustavila sve svoje operacije na tržištima u regionu, nakon što je izvršni direktor avio-kompanije Michael O’Leari rekao da je mreža kompanije „propala“ zbog novih ograničenja putovanja širom kontinenta - najavila je svoj povratak na tržištu krajem marta - saopšteno je iz ove avio-kompanija.


Foto: Arhiva

Niskotarifna avio-kompanija Ryanair već je imala smanjeni broj letova u regionu, opslužujući samo Banja Luku i Podgoricu u bivšoj državi. Kompanija je nedavno obustavio i letove iz Geteborga za Banjaluku, kao i iz Londona i Brisela do glavnog grada Crne Gore. Od početka pandemije, prevoznik nije vratio svoje operacije iz Niša u Srbiji, dok je Hrvatsku opsluživao samo sezonski tokom leta.

Ryanair tek treba da naznači datume obnavljanja niza svojih ruta, dok se na njihovom sajtu letovi iz Niša do Malte već najavljuju za 29.mart

Medjutim, kako saznajemo dalje promene ostaju veoma verovatne u zavisnosti od razvoja epidemiološke situacije. Zimska sezona za sada mnogo je gora od očekivanog za sve evropske avio-kompanije, uprkos nadi kompanije Ryanair da smanjenja neće pogoditi profitabilnost, jer su letovi ionako stvarali gubitke.


Očekuje se da će broj putnika u januaru pasti na ispod 1,25 miliona, a zatim će se smanjiti na 500.000 u februaru i martu, što je najniži nivo od avionskog putovanja koji je zaustavljen prošlog proleća.

Podsetimo, kompanija Ryanair ima ukupno tri linije iz Niša i to za Berlin, Milano i Maltu, dok se u rezervacionom sistemu trenutno nalaze samo letovi Malta i to od 29.marta , dok se objava ostatka linija očekuje u narednom periodu.



132 views0 comments
bottom of page