top of page

Ryanair otkazuje 25% letova prema Italiji zbog koronavirusa

Najveća evropska niskotarifna avio-kompanija Ryanair, privremeno će otkazati četvrtinu svojih letova iz i prema Italiji od 17.marta do 8.aprila usled pada potražnje letova za ovu evropsku zemlju koja je do sada najviše pogodjena novim koronavirusom


Foto: Ilustracija

Ni Evropski gigant Ryanair nije ostao imun na novi koronavirus Covid-19. Niskotarifna aviokompanija najavila je otkazivanje 25% letova koji će biti primenenjeni od utorka, 17. marta do srede, 8. aprila ka skoro svim italijanskim destinacijama na kojima leti.


Tokom protekle nedelje, ova avio-kompoanija zabeležila je značajan pad rezervacija za period od kraja marta i početkom aprila. Takođe je došlo do značajnog pada putnika na letovima, posebno iz i unutar Italije.


- "Naš fokus je u ovom trenutku minimalizujemo bilo kakav rizik za posadu i putnike i iako ima mnogo rezervacija tokom naredne dve nedelje, primetan pad rezervacija za period krajem marta, i počerkom aprila. Iz tog razloga odlučili smo da smanjimo broj letova sa i do aerodroma na kojima je registrovano najviše slučajeva virusom Covid-19 “, objasnio je izvršni direktor grupe Ryanair, Majkl Oleri.



Crnogorske zdravstvene vlasti privremeno su zabranile letove iz Crne Gore prema severu Italije radi sprečavanja širenja koronavirusa. Letovi sa aerodroma Konstantin Veliki za sada se obavljaju po redu letenja

Iz komapnije Ryanair navode „da će tokom narednih nekoliko nedelja kompanija pretrpeti razumne promene u redu letenja kako bi odgovorila na slabije rezervacije i manje potražnje za putovanja“. Svi putnici koji su pogodjeni promenama biće o tome obavešteni najmanje 14 dana unapred navode iz kompanije Ryanair.


Podsetimo, saoabraćaj sa aerodrom “Kosntanin Veliki“ u Nišu odvija se po redu letenja, a Ministarstvo zdravlja saopštilo je da za sada u Srbiji nema zaraženih koronavirusom Covid-19.

89 views0 comments
bottom of page