top of page

Ryanair najavio završetak ere jeftinih letova

Niskobudžetna avio-kompanija Ryanair više neće nuditi letove po najnižim cenama. Svetska kriza i poskupljenje goriva su izazvali ozbiljan problem avio-kompanijama širom sveta, izjavio je izvršni direktor kompanije Michael O’Leary. Karte od od deset evra više neće postojati


Foto: Ryanair

Čelnik avio-kompanije Ryanair je najavio završetak ere jeftinih letova. Sve niskobudžetne avio-kompanije poput Ryanair-a ili Wizz Air-a bile su poslednjih godina vrlo konkurentne kada su u pitanju cene letova. Svaka kompanija se takmičila da ponudi što jeftinije karte putnicima. Međutim, sada je tome na veliku žalost putnika došao kraj.


Osim poskupljenja goriva, ovaj sektor je suočen sa drugim problemima. Svaka kompanija mora da maksimalno smanji negativan uticaj na klimu i planetu, a sve popularniji železnički saobraćaj uzima sve više putika.


Michael O’Leary je izjavio da neće više biti jeftinijih karata od 10 evra, i da je ta potpuno cena nerealna. Mislim da takve cene nećete videti sledećih nekoliko godina, rekao je O’Leary.

Iako poskupljnenje negativno utiče na putnike, oni će i dalje putovati avionom. Čelnik ove avio-kompanije je rekao da uprkos tome očekuje da će ljudi i dalje putovati. Realno je očekivati da će umesto smanjenja letova pažnja biti usmerena ka potražnji što jeftinijih karata.


Izvor: TU magazin

bottom of page