top of page

Ryanair: Istorijski pad broja putnika u aprilu od 99,6% - prevezeno samo 40.000 putnika

Najveća evropska niskotarifna avio-kompanija Ryanair zabeležila je tokom aprila istorijski pad broja prevezenih putnika od neverovatnih 99,6%. Procena kompanije je da će obustava avio-saobraćaja trajati i u maju i junu


Foto: Ilustracija /Ryanair

Irska niskotarifna aviokompanija Ryanair objavila je da je u aprilu prevezla svega 40.000 putnika zbog zatvaranja granica i obustave avio-saobraćaja zbog krize koju je izazvala pandemija virusom Covid-19, što je pad od neverovatnih 99,6% u poređenju sa istim mesecom 2019. godine, u kojem je ova kompanija prevezla 13,5 miliona putnika.


Minimalni saobraćaj koji avio-kompanija predvidja održaće se najmanje i tokom maja i juna meseca zbog "višestrukih ograničenja letova i zabrana koje su nametnule vlasti širom Evrope". Generalni direktor kompanije Ryanair, Majkl Oleri, već je prošle nedelje najavio da bi avio-kompanija zbog toga mogla da otpusti do 3.000 radnih mesta, uglavnom pilota i kabinskog osoblja, tokom naredne dve godine zbog pada potražnje koji je izazvao COVID- 19. Predviđanja kompanije su da vazdušni saobraćaj neće oporaviti na period koji je bio pre krize bar do 2022. godine. Podsetimo, kompanija Ryanair leti sa aerodroma "Konstantin Veliki" na ukupno četiri destinacije: Milano (Bergamo), Bratislavu, Berlin i Maltu, a jošuvek nema tačnih informacija kada će avio-saobraćaj biti obnovljen.

30 views0 comments

Comments


bottom of page