top of page

Ryanair instalira novi sistem za praćenje letova

Irska aviokompanija Ryanair najavila je implementaciju GlobalBeacon sistema za praćenje letova, koji nudi ažuriranje pozicije letova svakog minuta u svako doba.


Ryanair Boeing airplanes 737-800
Foto: Ryanair

Na ovaj način, platforma nadmašuje trenutni 15-minutni zahtev i dozvoljava avio kompaniji te omogućava kompaniji Ryanair da ispuni buduća očekivanja praćenja, o obzirom da sistem nudi ažuriranje položaja u minuti.


Očekuje se da će do 2021. godine biti potrebno primiti poziciju svakog aviona, svakog minuta u slučaju da je avion u opasnosti .

Prema Aireonu, ova mreža pomaže u smanjenju mogućnosti da avion nestane, a takođe poboljšava efikasnost odgovora ograničavajući radijus traganja i spašavanja na površini od 11 kilometara.


"Sigurnost naših klijenata, posade i aviona je naš prioritet broj jedan i ovo partnerstvo doprinosi našoj vodećoj evidenciji o bezbednosti u industriji", rekao je direktor operacija Ryanaira, Peter Belev, koji je dodao da će ovaj sistem moći da prati avione bez prekida u pokrivanju i bez instaliranja bilo kakve nove opreme u avionu.


Sistem za praćenje Aireon zvanično je pokrenut u aprilu i koristi satelitsku konstelaciju Iridium Next za obezbeđivanje potpunog, efikasnog i stalnog nadzora vazdušnog saobraćaja.

64 views0 comments

Comments


bottom of page