top of page

Rokovi opet pomereni - novi terminal na niškom aerodromu biće gotov tek 2023.godine

Vest da će niški aerodrom Konstantin Veliki nakon skoro četrdeset godina dobiti novu terminalnu zgradu obradovala je mnoge 2020. godine, kada je novinarima prezentovan projekat nove zgrade od 7.160 kvadratnih metara, dok je predvidjeni rok za završetak radova tada bio 2022.godina


Ilustracija: Aerodrom Niš

Medjutim, iako je to ranije tako najavljeno po svemu sudeći novi terminal niškog aerodroma ipak neće biti završen u predvidjenom roku. Name na jučerasnjoj primopredaji nagrada "Sveti car Konstantin i carica Jelena" na kojoj je ovaj aerodroma dobio nagradu za najveći doprinos lokalnom ekonomskom razvoju Niša u 2020. godini, direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković izjavio je da je tek sada raspisana javna nabavka za izgradnju nove terminalne zgrade, te da se nada da će ona biti završena u toku 2023. godine.


Podestimo, gradski čelini i uprava ovog aerodroma u više navrata u toku prethodnih nekoliko godina slikalo se ispred panoa sa projektom adaptacije i izgradnje nove terminalne zgrade, kada su u punom jeku najavljivali početak radova odsnosno završetak radova u toku naredne godine.


Tada je prema njihovim rečima, aerodrom čekao dobijanje gradjevinske dozvole kako bi otpočeo sa radovima, a kompletna investicija dogradnje i rekonstrukcije postojeće terminalne zgrade od trebalo bi da košta oko 12 miliona evra.


Podsetimo, Aerodromi Srbije raspisali su početkom 2020. tender za projektanta za proširenje putničkog terminala Aerodroma Konstantin Veliki u Nišu, a posao je poveren grupi ponuđača koju čine kompanije Bauprojekt, beogradski Institut Mihajlo Pupin, IMP Automatika i Delta inženjering.bottom of page