top of page

Radovi u Memingenu preusmeravaju letove Wizz Aira na Fridrihshafen

Zbog radova na poletno-sletnoj stazi, saobraćaj na aerodromu u Memingenu biće potpuno obustvaljen u periodu od 17. do 30. septembra 2019. godine, a svi letovi u vremenu trajanja radova biće preusmereni na aerodrom u Fridrihshafenu.


Wizz Air, Foto: Marcin Wierzbicki

Madjarska niskotarifna avio kompanija Wizz Air, privremeno će izmestiti svoje operacije iz Memmingena u Fridrihshafenu (Aerodrom Bodensee) u periodu od 17. i 30. septembra. To će uticati na sve letove ove kompanije iz Niša, Beograda, Ohrida, Podgorice, Prištine, Skoplja i Tuzle. Do trenutne promene letova doćiće zbog planiranog proširenja piste na aerodromu Memingen, što će rezultirati i njegovim privremnenim zatvaranjem. "Zahtevi koje su nametnuli organi vlasti, a koji zahtevaju opsežan posao tokom ovih dana, doveli su do ovakve odluke. Razgovori su već obavljeni sa svim avio kompanijama"- navodi se u saopćenju aerodroma Memingen. Putnici koji rezervišu letove u pomenutom periodu iz i do Memingena biće presumereni na aerodrom Fridrihshafen, dok se očekuje da će saobraćaj do aerodroma biti ponovo uspostaljen od 1.oktobra.



Prema rečima generalnog direktora aerodroma Ralfa Šmida, produženje piste na aerodromu za sada se odvija se prema planu. Inače, pista na aerodromu Allgau biće proširena sa 30 metara na 45 metara. U tu svrhu će se zameniti i asfaltna površina od približno 165.000 kvadratnih metara. Pored radava na pisti, takodje će biti proširena i sala za prtljagu kao i predvorje terminala. Očekuje se da će svi planiratni radovi biti završeni u toku naredne godine.


Podsetimo, kompanija Wizz Air leti direktno iz Niša do Memngena, aerodrom poznat kao Minhen Zapad, dva puta nedeljno, podeneljkom i petkom, a karte možete kupiti na www.wizzair.com


71 views0 comments
bottom of page