top of page

Promena plana - Ruši se stara zgrada terminala niškog aerodroma?

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture najavio je da će u novu zgradu terminala niškog aerodroma biti uloženo ukupno 11 miliona evra. Ova investicija ima za cilj unapređenje infrastrukture aerodroma i pružanje bolje usluge putnicima


Foto: Aerodrom Nis

Prema navodima ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dobijena i građevinska dozvola za rekonstrukciju piste aerodroma u Nišu koja je, koja je kako se navodi, "odavno zrela za rekonstrukciju”.


Nekadašnji izgled niškog aerodroma


Iz ministarstva takodje navode da rekonstrukcija stare zgrade neće biti moguća i da će biti neophodno izgraditi potpuno novu zgradu na istom mestu. Ova odluka je doneta nakon temeljnog procenjivanja stanja i stručne analize postojeće zgrade.


"Sa kompletnim završetkom terminala, imaćemo kapacitet u Nišu za milion i po putnika i to je sjajno s obzirom na to da broj putnika u Srbiji neprestano raste ”-navodi se.

Ministarstvo takodje navodi da će u narednom periodu biti raspisan međunarodni konkurs za izradu studije koja će identifikovati potencijalna mesta za izgradnju aerodroma u Srbiji. Ova studija će obuhvatiti ne samo putničke aerodrome, već i kargo aerodrome, kao i lokacije za heliodrome koji će imati veze sa hitnom medicinskom pomoći, posebno duž auto-puteva, kako bi se omogućio brži prevoz pacijenata.



bottom of page