top of page

Predstavljeno idejno rešenje dogradnje i adaptacije terminala niškog aerodroma

Nakon nekoliko meseci zakašnjenja danas je na niškom aerodronu prezentovano idejno rešenje proširenja odnosno dogradnje i adaptacije zgrade niškog aerodroma - rok za završetak radova 2022.godina


Foto: Aerodrom Niš

Danas je na aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu, predstavljeno idejno rešnje nadogradnje terminalne zgrade ovog aerodroma, dok su radovi na raščišćavanje terena za njegovu izgradnju u toku.


Iz preduzeca "Aerodromima Srbije" kažu da će veličina novog terminala biti preko 7.000 metara kvadratnih, u očekuje se da izgradnja buti završena 2022. godine.

Preduzeće “Aerodromi Srbije“ saopštilo je u februaru da je završen je postupak javne nabavke i da će projekat biti prezentovan u u roku od 70 dana, medjutim iako je projekat trebao biti predstavljen početkom maja, on je prezentovan tek danas - veruje se da bi se prezntacija ovog objekta iskoristila u kampanji za predstojeće parlamentarne izbore vladajuće stranke.



Svi čelnici grada i aerodroma iskoristili su priliku da se slikaju pored predstavljenog projekta. Foto: Aerodrom Niš

Podsetimo, Aerodromi Srbije raspisali su početkom 2020. tender za projektanta za proširenje putničkog terminala Aerodroma Konstantin Veliki u Nišu, a posao je poveren grupi ponuđača koju čine kompanije Bauprojekt, beogradski Institut Mihajlo Pupin, IMP Automatika i Delta inženjering. Vrednost ugovora je 14,38 miliona dinara.



Idejno rešenje predstavljeno danas je imaće 7.160 kvadratnih metara, dok povrsina adaptacije postojeće zgrade iznosi 2.100 kvadrata. Novi renovirani terminal obezbediće komfornije uslove za prihvat i otpremu putnika, kao i njihov brži i lakši protok sa što kraćim zadržavanjem na punktovima za bezbedonosni prelged i pasošku kontrolu.


264 views0 comments
bottom of page