top of page

Poziv od kojeg će se svi bojati - Wizz Air uvodi novu uslugu automatskog obaveštavanja putnika

Mađarska niskotarifna avio-kompanija Wizz Air najavljuje pokretanje ovog sistema u aprilu u svim zemljama u kojima posluje, navedeno je u saopštenju.



Foto: Wizz Air


Niskotarfina avio-kompanija Wizz Air pokrenuće u aprilu novi sistem koji će automatski obaveštavati putnike o otkazanim ili odloženim letovima, istovremeno pružajući informacije o njihovim pravima i alternativnim opcijama za putovanje.


"Kada vidimo izveštaje nezadovoljnih putnika, primećujemo da se češće ljute na način na koji su tretirani nego zbog samog otkazanog ili odloženog leta. Zbog toga smo odlučili da uvedemo automatsko obaveštavanje o otkazanim letovima." - kaže se u saopštenju kompanije.


"U slučaju otkazivanja ili ozbiljnih operativnih problema sa određenim letom, sistem će sam pozvati putnike i obavestiti ih o tome, pri tome će putnicima objasniti šta se dešava sa njihovim letom, koja su njihova prava i dostupne opcije. To će biti vrsta vodiča putem telefona", navode iz Wizz Aira.


Prema rečima Wizz Air-a, ova usluga će biti dostupna u svim zemljama u kojima Wizz Air posluje.


Podsetimo, niskotarifna avio-kompanija bila je primorana da smanji svoju letnju mrežu zbog problema sa motorima Pratt & Whitney na nekim od svojih aviona Airbus A320neo porodice, zbog čega su avioni morali biti prizemljeni radi inspekcije. Kao rezultat toga, avio-kompanija je otkazala brojne letove u poređenju sa svojim originalnim letnjim planom, što je uticalo na većinu njenih evropskih tržišta, uključujući letove sa aerodroma Konstantin Veliki u Nišu.

bottom of page