top of page

POSLEDNJA VEST: Nemačka ipak ne otvara granice za naše gradjane?

Nemačka još nije donela odluku o tome da li će slediti preporuke EU o otvaranju granica za zemlje koje nisu deo unije - navodi se u sapstenju ambasade Savezne Republike Nemacke u Beogradu



Foto: Ambasade Nemačke, Beograd


Nemačka još nije donela odluku o tome da li će slediti preporuke EU o otvaranju granica za zemlje koje nisu deo unije, te izgleda da će građani Srbije odlazak u Nemačku morati da odlože do daljnjeg.


- Komisija Evropske unije preporučila je zemljama članicama da od 01. jula 2020. godine relaksiraju ograničenja kretanja za ulazak u Evropsku uniju. Vlada Savezne Republike Nemačke dosad još nije odlučila da li će slediti ove preporuke. Prema tome, za državljane Srbije i nadalje važe ograničenja za ulazak u Nemačku. O svim izmenama ćemo vas blagovremeno obavestiti na našem sajtu ili preko Facebook - navedeno je u objavi Ambasade Nemačke u Beogradu.


Foto: Printscreen/ Ambasade Nemačke u Beogradu




Do sada je srpskim državljanima sa boravišnom dozvolom ili nacionalnom vizom Savezne Republike Nemačke ulazak u Nemačku dozvoljen po pravilu isključivo ukoliko je putovanje u svrhu povratka na mesto stalnog boravka.

Savet EU usvojio je preporuku da se od danas ukinu privremene restrikcije na putovanja u EU za građane 15 zemlja širom sveta, među kojima je i Srbija, ali i upozorio da je primena ove preporuke isključivo u nadležnosti država članica.


Izvor: Novosti

166 views0 comments
bottom of page