top of page

Ponovo razogovori o uspostavljanje direktne avio linije izmedju Niša i Egipta

Ambasador Egipta u Srbiji i lokalne vlasti izrazili želju za uspostavljanje direktne avio-linije ovog puta između Niša i letovališta Šarm el Šeik - medjutim kao i do sada, sada je sve u rukama Beograda


Air Cairo, Foto: C. Lofting

Ambasador Egipta i lokalne vlasti izrazili interesovanje za uspostavljanjem direktnih letova između aerodroma Konstantin Veliki u Nišu i aerodroma u Šarm el Šeiku, što bi znatno olakšalo dolazak kako srpskih turista, tako i egipatskih turista u Srbiju.


Ovo je treći pokušaj uspostavljanja avio saobraćaja izmedju Niša i Egipta, jer sve zavisi da li ce egipatkse avio kompanije dobiti dozvolu od Ministarstvu saobraćaja i kontroli letenja da lete na ovoj liniji.

Podsetimo, ambasador ove zemlje je još 2019. godine nagovestio otvaranje letova iz Niša do ove zemlje, a u medjuvremenu je avio-kompaniji FlyEgypt odbijen zahtev od strane srpskih vazuhoplovnih vlasti da uspostavi liniju od Niša do Hurgade - o čemu smo ranije pisali.


I podružnica kompanije Egipt Air, Air Cairo ranije je odbijena za obavljanje letova najavila je planove za uvođenje letova između Šarm-el-Šeika i Niša, koje je prvobitno nameravao da pokrene u leto 2019, a kada će zapravo i da li avioni iz Niša poleteti prema Egiptu najveiše zavisi od srpskih vazuhoplovnih vlasti.


Air Cairo medjubremenu najavio je planove za uvođenje dve nove rute do Beograda i proširenje poslovanja u Srbiji. Do njega je došlo nakon razgovora između izvršnog direktora aviokompanije, Huseina Šerifa, sa Upravom civilnog vazduhoplovstva Srbije, Air Serbije i predstavnicima vlade Srbije.






bottom of page