top of page

Planule karte za letove od Niša do Beograda – evo po kojoj ceni

Nakon vesti da će od 4. januara nacionalna avio kompanija Air Serbia pokrenuti letove od aerodroma „Konstantin Veliki“ do Beograda, Istanbula, Frankfurta (Hana), Kelna i Ljubljane, na sajtu te kompanije već se može videti da su karte za pojedine letove već rasprodate ili da su u ponudi još samo jedna ili dve karteFoto: Air Serbia

Najveće iznenađenje za Nišlije predstavlja uvođenje redovne avio-linije od Niša do Beograda, a upravo na toj liniji su pojedini polasci rasprodati.


Cena karte, kako je navedeno na sajtu Air Serbije, od niškog aerodroma do aerodroma „Nikola Tesla“ u jednom pravcu može da se kupi za najmanje 2.478 dinara, dok je najniža cena povratne karte 6.254 dinara, s tim što ove cene važe za putnike koji putuju samo sa ručnim prtljagom.


Oni koji na put moraju da krenu sa koferom, kartu će morati da plate najmanje duplo više.

Prema najavi nacionalnog avio-prevoznika na liniji Niš – Beograd će saobraćati Airbus A319 i ATR 72.


U zavisnosti od toga kojim avionom se putuje, let u jednom pravcu će trajati 40, odnosno 55 minuta.

Direktor za komercijalu i strategiju Air Serbije Jirži Marek juče je izjavio da se letovi između Niša i Beograda prvi put uvode i da će putnicima iz tog grada na jugu Srbije omogućiti da preko prestonice, kao čvorišta, stignu i do drugih evropskih destinacija u mreži Er Srbije.

Po ceni od 2.478 dinara koliko košta najjeftinija karta u jednom smeru od Niša do Beograda, Er Srbija je ponudila punicima karte i do Kelna, Istanbula i Ljubljane. Karta do Frankfurta, odnosno Hana je nešto skuplja i košta 3.068 dinara.


Sve pomenute linije odlukom Vlade Srbije proglašene su linijama od javnog značaja, a Er Srbija bila je jedini učesnik ponuđač za njihovu realizaciju na tenderu koji je raspisalo Ministarstvo saobraćaja.

Srpski nacionalni avio-prevoznik se obavezao da će na ugovorenim destinacijama leteti do 31. decembra 2023. godine i to to Beograda četiri puta nedeljno, a do ostalih gradova dva puta nedeljno.


Za te letove će iz državne kase Er Srbiji biće uplaćeno 2,8 milijardi dinara, odnosno oko 23.7 miliona evra

Aerodrom „Konstantin Veliki“ trenutno je avio-linijama povezan sa Bečom, Memingemom, Bazelom, Milanom (Bergamom), Frankfurtom, Dortmundom, Bazelom i Stokholmom.


Izvor: Nova S

13,977 views0 comments

Comments


bottom of page