top of page

Ovo su zemlja sa najmoćnijim pasošem na svetu - gde se nalazi pasoš Srbije?

Viza može da vam pravi veliki problem ako želite da putujete, ali to zavisi od pasoša koji posedujete. Srbija se trenutno nalazi na 28.mestu, i sa našim pasošem možete slobodno putovati u 127 zemalja na svetu


Foto: Fly Naissus

Ujedinjeni Arapski Emirtati je zemlja sa trenutno najmoćnijim pasošem na svetu prema rangiranju Passport Indexa, a gradjani UAE slobodno mogu da putuju u 172 zemalja sveta.


Da li ste znali da je Srbija je jedna od 17 država na svetu kojima nije potrebna viza za Kinu, a od skoro možemo putovati bez vize i u UAE.

Nakon UAE, drugo mesto dele Nemačka, Finska, Luksemburg i Španija, dok treće mesto dele Danska, Švedska, Italija, Singapur, Holandija, Austrija, Portugal, Švajcarska, Južna Koreja i Irska.


Siva boja na mapi obeležava zemlje u kojima je gradjanima Srbije onemogućen pristup bez vize


Srbija se nalazi na 28. mestu na ovoj rang listi, što nam omogućava da bez vize putujemo u 127 zemlje sveta. Zemlje iz regiona koje su bolje plasirane od nas su Slovenija na 6. mestu, Rumunija na 9. i Bugarska i Hrvatksa na 10. Iza nas nalaze se Severna Makedonija na 34. mestu, Crna Gora na 35, Bosna i Hercegovina na 39, Albanija na 42.




Savetujemo vam da pre polaska na put, obavezno proverite sve uslove ulaska u zemlju u kojoj ste se uputili preko zvaničnog sajta Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije ovde.


336 views0 comments
bottom of page