top of page

Oglasio se i bivši direktor Aerodroma Niš: Izveštaj o poslovanju demantuje sve spinove i laži

Izveštaj o poslovanju niškog Aerodroma “Konstantin Veliki” u 2018. godini, koji je objavila Nacionalna kolicija za decentralizaciju, podigao je buru u javnosti. Zašto izveštaj nije dostupan na sajtu Aerodroma prema rečima aktuelnog v.d. direktora Dušana Kneževića pitanje za bivše rukovodstvo, a njegov prethodnik Vladica Đurđanović tvrdi da je izveštaj skinut nakon njegovog odlaska kako bi se sakrili postignuti uspesi - prenose Južne vesti.
Vladica Djurdjanović, Foto: tangosix

NKD je analizirajući izveštaj koji javnosti nije bio dostupan dok ga oni nisu objavili, naglasio da on pokazuje da je niška vazdušna luka 2018. godinu završila u minusu, da je smanjena neto plata radnika, a da su povećana davanja za Nadzorni odbor.V.d. direktor Aerodroma prebacio loptu na bivše rukovodstvo; Foto: V. Milić

U TV duelu jutarnjeg programa N1, aktuelni v.d. direktora Aerdorom Niš Dušan Knežević demantovao je određene navode NKD-a, a za to što izveštaj o poslovanju za 2018. godinu nije objavljen, odgovornost je prebacio na one koji su upravljali aerodromom pre njega.


Poslednji izveštaj koji se nalazi na sajtu je za prvi kvartal 2018. godine, a zašto nije objavljen za drugi kvartal iste godine ja zaista ne znam, to je pitanje za menadžment koji je bio ovde dok je Grad bio osnivač. Netačna je tvrdnja da se sa objavljivanjem prestalo kada je Republika preuzela Aerodrom, jer prestalo je do 6. meseca kada je osnivač još bio Grad - rekao je Knežević.

Međutim, bivši direktor Đurđanović tvrdi da se su izveštaji o poslovanju u prva dva kvartala 2018. godine, što je zapravo prvih 6 meseci, bili na sajtu, ali da je izveštaj za drugi kvartal skinut nakon što je Republika preuzela aerodrom.


Izveštaj je povučen sa sajta aerodroma odmah po dolasku Kneževića. Razlog zbog čega je sklonjen taj izveštaj je činjenica da je JP Aerodrom Niš poslovao pozitivno u prvoj polovini 2018. godine i on sam po sebi demantuje sva spinovanja i laži koje godinu dana govore razni državni zvaničnici, a ponavljaju ovi “izvođači radova” u Nišu - rekao je Đurđanović.

 

Primopredaja sprečila objavu izveštaja?


V. d. direktor Knežević kaže da izveštaj za treći kvartal 2018, što je period kada je i on bio u direktorskoj fotelji, nije objavljen, jer nije izvršena zvanična primopredaja dužnosti sa prethodnim direktorom.


- Moram da napomenem da sam na dužnost stupio sredinom avgusta prošle godine. Prethodni menadžment je odbio da izvrši primopredaju dužnosti. Primopredaja se jednostavno još nije desila. Izveštaj za treći kvartal je urađen, ali zbog sistematičnosti i provere dokumenta on nije objavljen - rekao je Knežević.


Ipak, Đurđanović kaže da je on išao da potpiše primopredaju kada je primio rešenje o prestanku radnog odnosa, ali tvrdi da papiri nisu bili spremni.


Za ovih skoro godinu dana preduzeće nije pripremilo dokumenta za primopredaju što je dužno po internim aktima preduzeća i pravilniku. Niti me je ko pozvao, niti imam bilo koji kontakt sa bilo kim sa aerodroma, tako da i pored moje dobre volje nisam imao priliku, a ni mogućnost da tako nešto potpišem - rekao je Đurđanović.


Iako je i on svojevremeno dok je bio u direktorskoj fotelji, izbegavao da medijma dostavlja dokumentaciju o poslovanju i radu aerodroma, odbijao da odgovara čak i na žalbe Poverenika za informacije od javnog značaja, bivši direktor sada nema dilemu zbog čega periodični izveštaji nisu objavljeni.


Odgovor je jednostavan - kad se ne objave izveštaji, tada može da se spinuje i laže. To su nepobitne činjenice i u slučaju izveštaja i primopredaje - kaže Đurđanović.


Završni izveštaj za prošlu godinu koji je objavio NKD pokazuje gubitak od oko 13 miliona dinara, a Đurđanović tvrdi da izveštaji za prvu polovinu godine koji nisu objavljeni, pokazuju uspešno poslovanje.


Da se, kako kaže, ne bi sve svelo na prepucavanje, dostavlja izveštaj o poslovanju za prvih 6 meseci 2018. godine. Možete ga preuzeti - ovde.


Podsetimo, aerodrom je poklonjen državi juna 2018, a novo rukovodstvo i zvaničan prelaz u ruke države desilo se avgusta 2018.


Let za Malme je ukinut, pa vraćen, leta za Dizeldorf više nema, a rukovodstvo aerodroma pojačao je nekadašnji direktor Radisav Radojković, akter afere oko mahinacija na niškom aerodromu, kasnije oslobođen."Novi dan" televizije N1 od Aerodormu "Konstantin Veliki"Autor: Južne vesti

188 views0 comments

Comments


bottom of page