top of page

Niškom aerodromu potrebno hitno proširenja ili izgradnja novog terminala

Zbog nedovoljnog kapaciteta, ali i zbog zastarele opreme na samom aerodromu, u planu je izgradnja novog ili proširenje postojeće terminalne zgrade. U niškom aerodromu navode da je sve jošuvek u fazi izrade projekta, i ne preciziraju kada će izgradnja početi.

Foto: Aerodrom Niš

Iako se letnja sezona uveliko zahuktava, aerodrom u Nišu čini se nespremno dočekuje ovogodišnji rekordni broj putnika, koji prema tvrdnjama stručnjaka ove godine može preći istorijskih pola miliona punika.

Ranije prikazani idejni projekat prošrirenja terminala

Postojeća zgrada terminala aerodroma “Konstantin Veliki” je, kako kažu, projektovana da opsluži oko 100.000 putnika godišnje, a 2018. godine ih je bilo tri puta više, dok će se taj broj verovatno još uvećati zbog najavljenih 12 subvencionisanih linija iz Niša koje počinju od 15.jula, a koje uvodi nacionalna avio kompanija Air Serbia.





Pojektovan da primi do 100.000 godišnje, jos davne 1986.godine, kroz aerodrom u Nišu prema tvrdnjama stručnjaka ove godine proćiće pet puta vise putnika

Iz niškog aerodroma tvrde da je proces projektovavanja komplikovan, pa zbog toga u ovom trenutku ne mogu prikazati kako će izgledati nova terminalna zgrada, niti kada će krenuti radovi, ali ni koliko će ceo projekat koštati.


Podestimo, proteklih godina mogli smo čuti razna obećanja o ulaganjima koja se odnose na nišku vazdušnu luku. Od kontrolnog tornja, instaliranja ILS sistema, te proširenja aerodromse zgrade za koju je u tom trenutku postajao i idejni projekat, nažalost do današnjeg dana ništa od pomenutih obećanja nije realizovano.



169 views0 comments
bottom of page