top of page

Niskotarifne aviokompanije objavile promene reda letenja za zimsku sezonu iz Niša

Niskotarifne avio kompanije Wizz Air i Ryanair objavile su izmene reda letenja tokom zimske sezone i za vreme novogodišnjih i božićnih praznika na skoro svim destinacijama sa aerodroma Konstantin Veliki u Nišu
Tako će mađarska niskotarifna aviokompanija Wizz Air proširiti svoju ponudu letova za nemački grad Memingen tokom zimske sezone letenja, koja počinje 29. oktobra, omogućavajući putnicima dodatne opcije za putovanje do ovog odredišta sa dva na četiri polaska nedeljno i to - ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom.


Uporedo sa dopunama letova, slede i redukcije, pa će tako kompanija Wizz Air prestaje da obavlja letove na liniji Niš-Malme od 27. oktobra, dok će letovi za Beč biti redukovani sa tri polaska nedeljno na samo dva, a za Bazel sa četiri na tri polaska nedeljno.


Niš će ove zimske sezone ostati bez redovih avio linija sa švedskim gradovima Malmeom i Stokholmom. Ovo je prvi put posle dužeg vremenska da Niš neće biti povezan sa Švedskom tokom zimskog reda letenja.

Irska niskotarifna avio kompanija Ryanair će tokom novogodišnjih i božićnih praznika povećati frekvenciju letova ka Malti na tri puta nedeljno. Osim redovnih letova ponedeljkom i subotom, dodatni let će biti dostupan sredom.


Istovremeno, kompanija Ryanair prestaje da leti na liniji Niš-Stockholm Arlanda od 5. novembra, pa će tako Niš ostati uskraćen za konekcije sa Švedskom po prvi put nakon nekoliko godina. Očekuje se da će sezonski letovi biti nastavljeni u narednom periodu. Ryanair će takođe smanjiti broj polazaka za Beč, pa će umesto četiri leta nedeljno, ova kompanija u zimskom redu letenja obavljati samo tri leta, dok će posle novogodišnjih i božićnih praznika smanjiti na dva polaska nedeljno.
Comments


bottom of page