top of page

Nastavlja se pad broja putnika na niškom aerodromu - u aprilu broj putnika manji za 22%

Aerodrom "Konstantin Veliki" je u aprilu opslužio 29.589 putnika, što predstavlja pad od 22% u odnosu na april 2023. godine kada je kroz aerodrom prošlo 37.909 putnika, dok je u poređenju sa prethidnim mesecom zabeležen rast od 8.4%. Istovremeno, zabeležen je pad avio operacija za 12%


Foto: Aerodrom Nis

Prema zvaničnim podacima, u aprilu je kroz niški aerodrom "Konstantin Veliki" prošlo 29.589 putnika, što predstavlja pad od 22% u odnosu na isti mesec prošle godine , kada je kroz aerodrom prošlo 37.909 putnika. Istovremeno, zabelezen je i manji rast broja putnika od oko 8.4% u poredjenju sa prethodnim mesecom, navodi se u zvaničnoj statistici Javnog preduzeća "Aerodromi Srbije".


Što se tiče avio operacija, u aprilu je na aerodromu "Konstantin Veliki" zabeleženo ukupno 266 avio operacija, što predstavlja pad od 12% u odnosu na april prosle godine kada je na aerdoromu bilo 302 avio operacija.


Aerodrom "Konstantin Veliki" već nekoliko meseci beleži kontinuirani pad broja putnika. Samo u prvih četiri meseca ove godine, izgubljeno je gotovo 22.466 putnika

Kargo saobraćaj


U aprilu ove godine, aerodrom je zabeležio neznatan teretni saobraćaj od svega 371 kg, što predstavlja porast u odnosu na isti mesec prošle godine kada nije bilo teretnog saobraćaja.






bottom of page