top of page

Napreduju radovi na izgradnji nove terminalne zgrade niškog aerodroma

Radovi na izgradnji novog putničkog terminala niškog aerodroma Konstantin Veliki uveliko napreduju. Trenutno se radi na instalaciji fasade, kao i na unutrašnjim radovima.


Foto: W.D. Concord West

Podsetimo, nova zgrada imaće deset pultova za prijavu putnika odnsono check-in šaltera, punktove za samoprijavu (self check-in), osam punktova za pasošku kontrolu, četiri putničke kapije odnosno gate-a i jednu VIP kapiju.


Pored toga, imaće jedan vazdušni most i postrojenje za sortiranje prtljaga. Biće dodati i novi lokali za hranu i piće, kao i duti free prodavnice na preko 700m² . Projekat, koji je planiran za završetak do 2024. godine, povećaće godišnji kapacitet aerodroma na 1,5 miliona putnika i omogućiće mu da istovremeno upravlja šest aviona.



U medjuvremenu, ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture rekao je da rekonstrukcija stare zgrade neće biti moguća i da će biti neophodno izgraditi potpuno novu zgradu na istom mestu. Ova odluka je doneta nakon temeljnog procenjivanja stanja i stručne analize postojeće zgrade.



bottom of page