top of page

Na niškom aerodromu u aprilu 92% manje putnika - pandemija glavni krivac

Aerodrom "Konstantin Veliki" opslužio je u aprilu svega 7.362 putnika, što je za oko 92% manje nego u istom mesecu prošle godine



Foto: Aerodrom Niš


Prema zvaničnoj statistici u aprilu, niški aerodrom "Konstantin Veliki" bio je odredište za svega 7.362 putnika, što predstavlja pad od čak 92% u odnosu na januar 2020. godine kada je kroz nišku vazdušnu luku prošlo 94.982 putnika.


Veliki broj letova sa niškog aerodroma i dalje je odložen, a avio kompanije stalno pomeraju većinu najavljenih letova zbog ograničenja putovanja za naše gradjane kao i jošuvek složene epidemiološke situacije.


Broj avio operacija niškom aerodromu u aprilu iznosio je 92, što je porast u poređenju sa prethodnim mesecima ove godini, pokazuje statistika.

I Kargo saobraćaj u padu


Kargo saobraćaj na aerodromu "Konstantin Veliki" takodje beleži pad, pa je on u aprilu iznosio 66.506kg , što je pad od oko 36% u odnosu na isti period prošle godine kada je prevezeno 104.093kg. robe.


_____________________


Podesetimo, svi aerodromi u zemlji i regionu beleže veliki pad broja putnika usled izbijanja pandemije virusom Covid-19, a aerodromi i avio kompanije, sektor je koji je pretrpeo najveće gubitke zbog restriktivnih mera za vreme trajanja pandemije.





bottom of page