top of page

Na niškom aerodromu "Konstantin Veliki" od danas na snazi letnji red letenja

Letnji red letenja na niškom aerodromu "Konstantin Veliki" počinje da važi danas i biće na snazi sve do subote, 26. oktobra.Tokom letnje sezone predviđeno je da redovni avio saobraćaj obavljaju 3 avio kompanija kao i do sada - Ryanair, Wizz Air i Air Serbia koje će putnicima omogućuje direktne letove ka ukupno 13 destinacija.


Ove godine, putnici imaju dodatnu mogućnost za letenje ka Turskoj i to od 15. juna i Tunisu od 16. juna putem čarter letova koje organizuje agencija A1. Za više informacija o ovim letovima, svi zainteresovani mogu direktno kontaktirati agenciju.Mapa destinacija iz Niša za redovne letove. Foto: Fly Naissus

Tokom letnjeg reda letenja, najveća evropska avio-kompanija Ryanair će sa niškog aerodroma Konstantin Veliki obavljati letove na ukupno četiri destinacije, i to za Maltu, Beč i Stokholm, dok će sezonski letovi za Krf početi 2. juna.


Mađarska avio kompanija Wizz Air će po prvi put leteti iz Niša na svega dve destinacije i to ka Bazelu i Memingenu nakon nedavne suspenzije letova ka Beču i Dortmundu.


Nacionalna avio-kompanija Air Serbia leteće iz Niša na ukupno sedam destinacija, uključujući Beograd, Istanbul, Frankfurt (Hahn), Köln i Ljubljanu, dok će sezonski letovi za Tivat i Atinu početi 16. juna odnosno 19. juna.Letnji red letenja - od 31. 3. do 26. 10. 2024. godine


U poređenju sa prošlom godinom, broj letova sa aerodroma "Konstantin Veliki" značajno je smanjen. Prvenstveno, nema više letova za Malme, Beč i Dortmund kompanije Wizz Air. Takođe, Ryanair je smanjio broj letova ka Malti sa četiri na dva nedeljno, kao i ka Krfu i Stokholmu sa tri na dva nedeljna leta. Međutim, dodat je jedan let ka Beču.


Broj polazaka za Beograd nacionalne avio-kompanije takođe je smanjen, sa četiri nedeljna leta na samo dva. Wizz Air je redukovao broj letova za Memingen sa četiri na tri nedeljno, ali je dodao jedan let za Bazel.


U poređenju sa prošlom letnjom sezonom, smanjenjem kapaciteta avio kompanija niški aerodrom je zabeležio gubitak od 12 nedeljnih polazaka, što je za oko 17.000 sedišta manje mesečno u odnosu na prethodnu letnju sezonu, što će imati značajan uticaj na ukupan broj putnika. Istovremeno, aerodrom već četiri meseca zaredom beleži značajno smanjenje broja putnika u odnosu na prethodnu godinu.


1 Comment


Velika broj ljudi se nada ponovnom letu Niš-Malmö

Zašto neko ne preduzme nesto povodom toga.

Like
bottom of page