top of page

Na niškom aerodromu i u aprilu rast broja puitnika - u prvom kvartalu gotovo 85.000 putnika

Aerodrom "Konstantin Veliki" opslužio je u aprilu 33.415 putnika, što je veliki porast imajući u vidu da je u istom mesecu prošle godine usled nepovoljne epidemiološke situacije kroz aerodrom prošlo svega 2.145 putnika - pokazuje zvanična statistika.


Foto: Aerodrom Niš

Prema zvaničnim podacima u aprilu je kroz niški aerodrom "Konstantin Veliki" prošlo 33.415 putnika, što predstavlja rast od 1558% u odnosu na april prošle godine kada je kroz aerodrom prošlo svega 2.145 putnika.


Broj avio operacija na niškom aerodromu u aprilu iznosio je 268, dok je ovaj broj u istom mesecu prošle godine iznosio svega 92, te je i broj avio operaciju u porastu za 352%.


Kroz "Konstantin Veliki" u Nišu u prvom kvartalu ove godine prošlo je blizu 85.000 putnika, što je oko 11 puta više nego u istom periodu prošle godine.

Kargo i dalje u padu


Kargo saobraćaj na aerodromu "Konstantin Veliki" vec mesecima belezi pad, pa je tokom aprila zabelezen pad -88% u odnosu na isti mesec prošle godine, dok je broj avio operacije u kargo saobraćaju smanjen za 50%.


____________________


Posdetimo, sa aerodroma Konstantin Veliki trenutno možete leteti na ukupno 13 destinacija koje obavljaju tri avio komoanije i to Wizz Air, Ryanair i Air Serbia, dok se tokom letnje sezone očekuje još 3 sezonskih linija kao i 3 čarter linija pa će sredinom juna ukupni broj destinacija iz Niša dostići 19.

Commenti


bottom of page