top of page

Na aerodromu “Konstantin Veliki” pronadjena neeksplodirana kasetna bomba

Na aerodromu ”Konstantin Veliki“ u Nišu pronađen je deo neeksplodirane eksplozivne naprave, potvrdila je Policijska uprava u Nišu


Foto: Aerodrom Niš

Prema nezvaničnim informacijama, deo kasetne bombe pronašli su radnici koji rade na proširenju aerodromskog kompleksa, pišu Niške vesti.


Direktor JP „Aerodromi Srbije“ Mihajlo Zdravković je rekao da je deo kasetne bombe danas pronađen van kompleksa aerodroma „Konstantin Veliki“, u starom koritu reke Nišave.


„Na tom prostoru se izvode radovi zbog postavljanja novog sistema svetlosnog obeležavanja aerodromske piste. Radnici su pronašli metalni deo kasetne bombe, odnosno čauru bez upaljača i eksplozivnog punjenja“, izjavio je Zdravković.


Kasetna bomba je najverovatnije ostala iz perioda NATO bombardovanja Srbije 1999.godine

On je rekao da su radovi izvođeni uz nadzor pirotehničara, koji su o pronalasku dela bombe odmah obavestili nadležne institucije i čaura je uklonjena.


Foto: Flynaissus

Prema njegovim rečima, radovi koji se rade na dubini većoj od pola metra u samom kompleksu aerodroma i njegovoj blizini izvode se uvek uz pirotehnički nadzor zbog toga što je 1999. godine aerodrom bio izložen bombardovanju.

Zdravković je podsetio da je aerodrom u Nišu po završetku bombardovanja 1999. godine razminiran i od nadležnih ustanova je dobijen sertifikat koji potvrđuje da je bezbedan - pišu Južne vesti.


Deo kasetne bombe nađene kod aerodroma neeksplozivan,

nije imao ni punjenje ni upaljač


Deo kasetne bombice koji je pronađen nije sadržao eksplozivno punjenje niti upaljač već samo metalni neeksplozivni deo, saopštio je niški Aerodrom Konstantin Veliki.


203 views0 comments

Comments


bottom of page