top of page

Ministarstva odbrane negira tvrdnje, NKD objavio deo ugovora o plaćanju kamata za sporno zemljiše

Ministarstvo odbrane Srbije oglasilo se povodom tvrdnji NKD da Grad Niš plaća 6.313 evra dnevno za kamatu na ime dugovanja za zemljište aerodroma, NKD objavila dokaz o svojim navodima



Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije


U saopštenju Ministarstva odbrane Srbije povodom kako kažu lažnih vesti od strane Nacionalne koalicije za decentralizaciju (NKD) u vezi sa plaćanjem kamate za zemljište aerodroma u Nišu, radi istinitog obaveštavanja javnosti ponovo ukazujemo da Grad Niš neće plaćati Ministarstvu odbrane 6.313 evra dnevno za kamatu na ime dugovanja za zemljište aerodroma i pozvalo Nacionalnu koaliciju za decentralizaciju pozivamo da prestane da objavljuje lažne vesti kojima uznemirava javnost. - navodi se izmedju ostalog u saopštenju ministarstva.



Odmah nakon ovog saopštenja oglasio se NKD ocenivši da Ministarstvo odbrane preti NKD-u da “će snositi posledice za objavljivanje lažnih vesti” o kamati za aerodromski dug, i kao dokaz svojih tvrdnji objavio deo ugovora koji su sve vlasti krile od 2010-2018. godine, a u kojem se jasno vidi iznos kamate i datum kada počinje naplata. Ovaj ugovor nikada nije menjan ili raskidan, niti je bilo koja stavka iz ugovora menjana osim u obecćanjima političara na vlasti.

Dokaz koji je priložila NKD

NKD je pozvala Ministarstvo odbrane da umesto da preti preduzme konkretne mere u vezi sa dugom.


“Ako naši navodi nisu tačni, zahtevamo od Ministarstva da objavi šta su konkretno preduzeli da se dug ili kamata oproste Gradu Nišu? Spremni smo da se javno izvinimo Ministarstvu ukoliko naši navodi nisu tačni” - navodi se u izjavi NKD-a.


Nacionalna kolalicija za decentralizacuju kaze i da dok se ne pokažu papiri koji ovaj dug i kamatu opraštaju, naša tvrdnja ostaju - a to je da je vlast lagala da ce ceo dug gradu biti oprošten ukoliko grad pokloni aerodrom državi.


40 views0 comments
bottom of page