top of page

Linija Niš-Beograd će biti orijentisana pre svega transfer putnicima

Domaći letovi u Srbiji, koji će biti uvedeni sledećeg meseca, prvi put od raspada državne zajednice Srbija i Crna Gora 2006. godine, prvenstveno će služiti za međunarodne transfere, a ne za saobraćaj od tačke do tačke


Foto: Air Serbia

Linija između Niša i Beograda jedna je od deset ruta za koje se smatra da su od javnog interesa i koje će subvencionisati Vlada Srbije. Tender za izbor operativnog prevoznika, za koje se već predpostavlja da će biti dodeljeni Air Serbiji, biće zatvoren ovog petka, a očekuje se da će rezultati biti objavljeni ubrzo nakon toga, dok će prodaja karata početi u roku od deset dana od objave.


Komentarišući nove letove, generalni direktor operatera Aerodromi Srbije Mihajlo Zdravković rekao je za Euronews Srbija da je ova usluga je prvenstveno predviđena za povezivanje na druge evropske i svetske destinacije preko Beograda. Ovde je cilj da putnici pređu na jutarnji špic letova iz Beograda, a da ne moraju ponovo da preuzimaju prtljag ili se čekiraju. Ovo je slično letovima koji su se nekada nudili između Niša i Podgorice, koji su pružali veze preko glavnog grada Crne Gore - naveo je on.


Zdravković je dodao i da će putnici moći da lete i između Niša i Beograda, ali ne očekujemo da će tu biti značajnije potražnje, s obzirom na vreme koje je potrebno za procedure pre i posle leta.

Saobraćaj između Niša i Beograda odvijaće se četiri puta nedeljno. Dva leta će se obavljati avionima sa mlaznim motorom kapaciteta do 140 putnika, dok će se preostale dve nedeljne rotacije održavati manjim avionima koji mogu da prime do 65 putnika. Domaća usluga biće subvencionisana u iznosu od tri miliona evra u periodu od dve godine, do 31. decembra 2023. Pored Beograda, Niš će dobiti i subvencionisane letove tokom cele godine do Frankfurta (Han), Kelna, Ljubljane i Istanbula. , kao i sezonske usluge za Atinu i Tivat.




Izvor: Exyuaviation

368 views0 comments
bottom of page