top of page

Komšije u julu dobijaju peti po redu avion Airbus A320 kompanije Wizz Air

Madjarska niskotraifna avio kompanija Wizz Air baziraće svoj peti avion u svojoj bazi u Skoplju tokom druge polovine jula,malo kasnije nego što je prvobitno planirano.

Foto: Aerodrom Skoplje

Ovaj avion, omogućiće avio-kompaniji Wizz Air uvodjenje letove iz Skoplja za Turku u Finskoj i Larnaku na Kipru, kao i da povećanje frekvencije na nekoliko postojećih letova.


Usluge za Turku i Larnaku počeće od 24. jula umesto 3. jula, kako je ranije bilo najavljeno, a saobraćaće dva puta nedeljno. Počevši od 22. jula, biće dodata dodatna nedeljna rotacija za letove u Geteborgu, Hamburgu, Kelnu i Malti, dok će letovi za Bazel biti pojačani sa još tri nedeljna leta.


Baziranje aviona u Skoplju, predstavlja investiciju od preko 100 milion američkih dolara u makedonsku avijaciju, što će doprinijeti stvaranju više od trideset novih radnih mesta, navodi se u Wizz Airu.

Oakve procene zasnivaju se na trenutnoj ceni aviona A320, kao i na međunarodnoj studiji Saveta za aerodrome, koja sugeriše otvaranje 750 novih radnih mesta na svakih milion prevezenih putnika.


Komapnija Wizz Air je počela sa radom iz Skoplja 2011. godine, a do sada je imala ukupno četiri aviona u svojoj floti, koji su bazirani u ovom gradu. U junu prošle godine, dva aviona aviokompanije A320 su nadograđena sa avionima Airbus A321. Komapnija trenutno opsluzuje 38 linija u 16 zemalja sa makedonskih aerodroma: Skopje i Ohrid. Podsetimo, Vlada Severne Makedonije subvencioniše letove madjarske niskotarifne avio kompanije iz Skoplja, a one su daleko niže od sredstava koje je na nedavno održanom tenderu osvojila nacionalna avio kompanija Air Serbia iz Niša.



128 views0 comments
bottom of page