top of page

Koja su prava putnika za nedavno otkazane letove Wizz Air-a iz Niša?

Nakon najave kompanije Wizz Air o suspenziji letova za Beč i Dortmund, mnogi putnici koji su već kupili karte za ove destinacije postali su zabrinuti i žele da saznaju kako mogu dobiti povrat novca za svoje kupljene karte. U ovom tekstu, istražićemo sve detalje u vezi sa procedurom povrata novca za otkazane letove.



Foto: Wizz Air

U skladu s obaveštenjem kompanije Wizz Air, putnici koji su pogođeni nedavnim otkazivanjem letova biće o tome obavešteni putem elektronske pošte ili SMS poruka. Oni imaju pravo na nekoliko opcija: mogu dobiti refundaciju novca u vidu Wizz kredita u iznosu od 120%, zahtevati 100% povrat novca ili izabrati besplatno preusmeravanje na druge letove sa aerodroma u okruženju.


Šta ako vas kompanija još uvek nije kontaktirala u vezi otkazanog leta?


Aviokompanija će vas u dogledno vreme kontaktirati i obavestiti o promenama na vašem letu. Najčešće to rade putem emaila koji ste ostavili prilikom kreiranja rezervacije. Ukoliko vas kompanija još uvek nije kontaktirala nakon dve nedelje od promene vaše rezervacije ili dve nedelje pre samog leta, predlažemo vam da vi kontaktirate njih. Najpouzdaniji način da to uradite je putem opcije četa koja je dostupna na sajtu kompanije Wizz Air.


⚠️Savetujemo Vam da izbegavate pozivanje broja korisničkog servisa kompanije jer su troškovi poziva često viši od cene same avio karte.


Važno je napomenuti da opcija četa za korisničku podršku dostupna je samo na engleskom jeziku. Pre pokretanja četa, budite sigurni da imate sve podatke o svojoj rezervaciji ili da ste ulogovani na svoj Wizz Air nalog. U polje za čet, unesite: "Talk to agent💬".


Nakon što stupite u kontakt sa agentom, objasnite im svoju situaciju i sačekajte odgovor.






Šta treba da uradim ako zbog otkazivanja ovog leta propustim svoju konekciju na drugom aerodromu sa istom ili nekom drugom kompanijom?


Niskotarifne avio-kompanije obično ne nude mogućnost rezervacije vezanih letova, što znači da gubitak konekcije na drugom aerodromu obično nije pokriven pravilima za refundaciju ili promenama.


Da biste izbegli propuštanje vezanog leta, možete razmotriti alternativne opcije kako biste stigli do drugog aerodroma. Jedno od rešenja je istražiti letove do vezanog aerodroma koje nude druge avio-kompanije koje lete iz Niša, ili pronaći letove do iste destinacije sa aerodroma u okruženju.


Ukoliko imate let sa drugom avio-kompanijom, preporučujemo vam da proverite uslove otkazivanja ili promene letova direktno sa tom avio-kompanijom sa kojom ste rezervisali vezani let.



Da li postoji mogućnost da umesto prvobitne destinacije izaberem drugu destinaciju sa istom avio-kompanijom koja leti iz Niša?


Da. Avio kompanija Wizz Air ponudila je mogućnost besplatnog preusmjeravanja na druge letove sa niškog aerodroma ili aerodroma u okruženju.


Da li postoji mogućnost da umesto leta dobijem svoj novac nazad?


Da, u ovom slučaju imate pravo izbora između refundacije u obliku kredita ili potpunog povraćaja novca za let koji ste platili. Refundacija u obliku kredita će biti vraćena na vaš Wizz Air nalog u slučaju otkazivanja leta. Važno je napomenuti da za ovu vrstu refundacije dobijate 100% povraćaja novca plus dodatnih 20% u odnosu na originalnu cenu avio karte koju ste platili.


Ovaj kredit možete iskoristiti za putovanja ka drugim destinacijama kompanije Wizz Air iz Niša ili bilo koje druge destinacije u zemlji ili okruženju.


Važno je znati da kada prihvatite refundaciju u obliku kredita, gubite pravo na povraćaj novca, stoga morate iskoristiti kredit do datuma isteka koji je naznačen kao rok važenja vaučera.


Druga opcija podrazumeva 100% povraćaj novca na kartici ili računu sa kojeg su originalno kupljene karte.






Da li mogu koristiti kredit kompanije Wizz Air za letove drugih avio-kompanijom koja leti iz Niša?


Nažalost, ne. Refundacija u obliku kredita ne može biti iskorišćena za letove sa drugim avio-kompanijama koje lete ka istoj ili nekoj drugoj destinaciji iz Niša.





Za dodatne informacija, molimo vas da pročitate prava putnika u pravilniku kompanije Wizz Air ovde.



Autor: Fly Naissus


*Sadržaj ponuđen u ovom tekstu je informativan. Fly Naissus ne snosi odgovornost za tačnost podataka. Molimo vas da sve informacije o refundaciji i povraćaju novca proverite direktno sa avio kompanijom na njihovim zvaničnim veb stranicama .






bottom of page