top of page

Koja epidemiološka pravila važe na niškom aerodromu?

Sa postepenim obnavljanjem letova, obustavljenih zbog pandemije, na niškom aerodromu "Konstantin Veliki" očekuju dalji rast broja putnika i strogo sprovode mere zaštite od širenja koronavirusaFoto: Aerodrom Niš

Naime, stroge protivepidemijske mere i dalje traju na niškom aerodoromu – u terminalnu zgradu ulaze samo oni sa avionskom kartom i maskom, svakom putniku se meri temperatura i sve se dezinfikuje učestalo. Slično ili strože nego na aerodromima širom Evrope.


Putnicima se savetuje da se pre puta informišu o uslovima putovanja na sajtu avio-kompanija i država u koje putuju, kako bi znali da li im je neophodan PCR test ili potvrda o vakcinaciji.

Apeluju na putnike da ne dolaze na aerodrom ukoliko imaju povišenu temperaturu ili koronavirus. A dešavalo se da dolaze da čekiraju kartu sa pozitivnim PCR testom. Oni svakako neće moći da uđu u avion, ma koliko im taj put bio važan.


Uz sve protivepidemijske mere avio-saobraćaj iz niške vazdušne luke odvija se ka devet evropskih destinacija

"Jedna od grana koja je najviše pogođena je vazdušni saobraćaj. To se znatno oseća, oseća se smanjenje saobraćaja i to je evidentno i u brojkama. Na dan 30. oktobar imali smo 17.753 putnika, što je više u odnosu na 2020. godinu, ali je upola manje u odnosu na isti mesec 2019. godine", kaže Mihajlo Zdravković, direktor Aerodroma Srbije.Izvor: RTSコメント


bottom of page