top of page

Kasne radovi na aerodromu Konstantin Veliki u Nišu

Radovi na proširenju i izdrgradnji aerodroma “Konstantin Veliki“ u Nišu kasne, a projektna dokumentacija biće uradjena u toku godine, rečeno je iz ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture




U izjavi ministarstva navodi se da ce država uložiti u niški aerodrom ukupno oko 12 mil EUR, a novi toranj i proširenje putničkog terminala najavljeno je po ko zna koji put u protketlih nekoliko godina.


Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture tom prilikom izjavila je da je aerodrom Niš jednako važan kao i aerodrom Beograd, te da pretpostavlja da se dokumentacija radi i biće prezentovana u toku ove godine.


Preduzeće “Aerodromi Srbije“ saopštilo je u februaru da je završen je postupak javne nabavke i da ce u roku od 70 dana imati idejno rešenje ovog projetka, što je krajem aprila, odnosno pocetkom maja - ali ovaj projekat do dan danas nije predstavljen.

Podsetimo, Aerodromi Srbije raspisali su početkom 2020. tender za projektanta za proširenje putničkog terminala Aerodroma Konstantin Veliki u Nišu, a posao je poveren grupi ponuđača koju čine kompanije Bauprojekt, beogradski Institut Mihajlo Pupin, IMP Automatika i Delta inženjering. Vrednost ugovora je 14,38 miliona dinara.


Iako je prema rečima ministarke Mihajlović, niški aerodrom od strateškog značaja za državu, čini se da na niškom aerodromu već nekoliko godina nije uradjeno gotovo ništa - pa se "dobronamernost" države prilikom preuzimanja upravljanja ovog aerodroma opet dovodi u pitanje.

Nova terminalna zgrada i adaptacija postojeće, kako je obecano obezbediće komfornije uslove za prihvat i otpremu putnika, kao i njihov brži i lakši protok sa što kraćim zadržavanjem na punktovima za bezbedonosni prelged i pasošku kontrolu.

265 views0 comments
bottom of page