top of page

Izabrane firme koje će učestovavati u rekonstrukciji i izgradnji novog terminala niškog aerodroma

Osam kompanija dobilo je na nedavno raspisanom tenederu posao rekonstrukcije i izgradnje dugo najavljivanog terminala Aerodroma "Konstantin Veliki", a celokupni ugovor vredan je 1,57 milijardi dinara sa PDV-om

Foto: Bauprojekt.rs

Ukupno osam kompanija nalaze se u grupi ponuđača koji su dobile posao rekonstrukcije i izgradnje terminalne zgrade Aerodroma “Konstantin Veliki”, od njih samo jedna iz Niša, jedna iz Lazarevca i šest iz Beograda. Podsetimo, ugovor je vredan oko 1,57 miljardi dinara sa PDV-om.


Na tenderu za rekonstrukciju i dogradnju niškog aerodroma koji je rapsisan u decembra stigle su ukupne dve ponude, a obe pristigle ponude sastoje se iz grupe ponuđača.


Na tenderu je pobedila komapnija W. D. Concord west d.o.o, Telegroup d.o.o, Teming electrotehnology d.o.o Niš, All control d.o.o, Mašinoprojekt KORPING a.d, ELEKTROZAPAD DOO, Premer Savković d.o.o Lazarevac i DABICOM CO DOO iz Beograda, a posao je dodeljen ovim kompanijama jer je ponuda

bila niža.


Kompanija W. D. Concord west d.o.o je već radila u Nišu na izgradnji Naučno-tehnološkog parka, a do sada je realizovala više projekata fiansiranih od strane države medju kojima su vrtići, škole, bolnice, akva-park, parkinzi, kao i objekte DIS-a, Delizea, ali i kompaniji Kopernikus.


Prema dokumentaciji radovi na novog terminalu niškog aerodroma radice se u čak 5 faza, a ugovor koji je vredan oko 1.57 milijardi dinara sa porezom potpisaće preduzeće Aerodomi Srbije.


bottom of page