top of page

Izabran novi direktor "Aerodroma Srbije"

Skupština privrednog društva "Aerodromi Srbijе" izabrala je u sredu gradskog većnika i predsednika Nadzornog odbora JP "Aerodrom Niš" Mihajla Zdravkovića za direktora tog preduzeća.



Mihajlo Zdravkovic, novi direktor Aerodroma Srbije Foto: Niskevesti

Zdravković je rekao da je za direktora izabran na predlog Vlade Srbije.

Niškom parlament izglasalo je juna prošle godine je predlog Gradskog veća kojim se niški Aerodrom “Konstantin Veliki” poklanja Republici na upravljanje bez naknade


"Aerodromima Srbije" pripadaju Konstantin Veliki i Lađevci, a prema ranijoj najavi ministarke saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorane Mihajlović, sedište će uskoro biti premešteno u Niš. Vlada Srbije osnovala je privredno društvo "Aerodromi Srbije" februara 2016. godine.


Podsetimo, Zdravkovic je novembra 2018. godine, nakon što je Vlada preuzela vlasništvo nad niškim aerodromom, imenovan je za predsednika Nadzornog odbora tog javnog preduzeća. Odbor za imenovanja Skupštine grada Niša je dozvolio Zdravkoviću da obavlja još jednu funkciju, ali zasada nije poznato da li je Agencija za borbu protiv korupciju to dozvolila.


Poklanjanje aerodroma i pred Ustavnim i Upravnim sudom


Šef odborničke grupe Niške inicijative Srđan Nonić najavio je tada dalju pravnu borbu za ostanak niškog aerodroma u vlasništvu Nišlija. Ova politička grupacija kaže da je zahtev za ocenu ustavnosti današnje odluke odbornika o poklanjanju aerodroma pripremljen.


"Ustav Republike Srbije, nekoliko zakona kao što su zakon o javnoj svojini i Statut Grada predviđa da ne može da se dobije na poklon nešto između 2 pravna lica. Ima dosta i propusta u samom rešenju koje je Skupština grada dobila i Gradsko veće koje je uputilo Skupštini grada tako da ćemo mi zbog svih tih propusta u papirologiji i u zakonskim propisima pokrenuti zahtev za ocenu ustavnosti koji je već spreman" - rekao je tada Nonić za Južne vesti.


144 views0 comments
bottom of page