top of page

Ekskluzivno: Ryanair ponovo promenio politiku o ručnom prtljagu

Manje od godinu dana prošlo je od stupanja na snagu novih pravila o ručnom prtljagu niskotarifne avio kompanije Ryanair, a ovaj prevoznik odlučio je da ova pravila opet promeni. Nove mere medjutim su sada za putnike manje rigorozne nego što smo navikli od irskog avio prevoznika.


Foto: Ryanair - ilustracija

Irska niskotarifna avio kompanija Ryanair promenila je pravila o unosu ručnom prtljaga na svojim letovima, medjutim za sada nije dala nikakvu zvaničnu izjavu povodom promene ovih pravila, iako je informacija objavljena na njihovoj zvaničnoj internet stranici.



Obaveštenje o novim dimenzijama i pravilima na web sajtu Ryanaira

O čemu se zapravo radi?


Kao i do sada, na letovima kompanije Ryanair, moći ćete se ukrcati sa jednim komadom ručnog prtljaga (40cm x 20cm x 25cm) bez ikakve naknade. Međutim, nova pravila su da svaki putnik koji nema prioritetno ukrcavanje, može u kabini aviona uneti ručni prtljag do 10 kilograma, po ceni od 10 do 12 evra, u zavisnosti od leta, a ova opcija plaća se online i ne može biti refundirana.


Ako se ova usluga kupi prilikom prijave na let na aerodromu, ručni prtljag koštaće 20 eura, dok će pre ulaska u avionu na samom gejtu ova usluga biti naplaćivana 25 eura. Ista tarifa od primenjivaće se i na sve torbe koje na izlaznom gejtu ne ispunjavaju uslove o dimenziji ove avio kompanije.


Naj isplativija opcija ostaje kupovina usluge prioritetnog ukrcavanja, koja vam pored toga što se medju prvima možete ukrcati u avion, daje mogućnost da unesete dva komaada ručnog prtljaga u kabini aviona

Putnici koji kupe uslugu prioritetnog ukrcavnja imaće kao i do sada mogućnost, da se u avion ukrcaju sa dva komada ručnog prtljaga, što podrazumeva jedan kofer dimanzija (40cm x 20cm x 25cm), kao i žensku torbu, ranac ili torbu za laptop.


U svakom slučaju, apelujemo na sve putnike da pre svakog putovanja proverite zvanični web sajt kompanije sa kojom putujete kako bi izbegli dodatne troškove. Takodje treba napomenuti da Ryanair očigledno primenjuje politiku maksimalne tolerancije sa svojim pravilima i praktično ne vrši provere dimenzije prtljaga, osim kada se radi o prtljagu mnogo većih dimanzija od propisanih.





347 views0 comments
bottom of page