top of page

Države EU uvode zajedničke higijenske standarde - ovako ćemo ubuduće putovati

Države Evropske unije složile su se oko zajedničkih higijenskih standarda poput socijalnog distanciranja i nošenja maski u avionima i na aerodromima kako bi se pomoglo suzbijanju širenja koronavirusa, izjavio je danas nemački ministar saobraćaja Andreas Šojer.Foto: Ilustracija

– Drago mi je što su nemački predlog prihvatile moje kolege na evropskom nivou i što smo mogli da se složimo oko ovih jedinstvenih standarda – rekao je Šojer na evropskoj avio konferenciji, prenose mediji.


Dogovorene mere uključuju zaštitu usta i nosa za putnike od šest godina i socijalno distanciranje na aerodromima tokom sigurnosnih provera i prijava.

Visok nivo svežeg vazduha u avionima mora biti zagarantovan, a informacije moraju biti dostupne na više jezika. Srednje sedište, međutim, ne mora ostati slobodno u avionima.


Zajednički propisi udovoljili su bar nekim zahtevima avio-kompanija jer su različiti standardi prouzrokovali konfuziju. Nemačko Ministarstvo saobraćaja saopštilo je da su dogovor postigli zvaničnici i da ga ministri moraju formalno odobriti.

148 views0 comments

Comments


bottom of page