top of page

Država ulaže 155 miliona dinara u novu pistu na aerodromu"Morava"

Vlada Srbije donela je odluku da iz budžeta izdvoji 155 miliona dinara za izgradnju nove piste na aerodromu "Morava" kod Kraljeva. Zoran Ilić navodi da očekuje da se na tenderu za letove iz Kraljeva javi Wizz Air i možda Air Serbia



Portal Glas zapadne Srbije prenosi da se u odluci ne precizira koji se radovi planiraju, a zamenik resornog ministra, zadužen za avio saobraćaj Zoran Ilić kaže da Vlada Srbije planira izgradnju nove piste, jer je postojeća građena za vojne avione koji su lakši.


Govoreći o uspostavljanju redovnih letova sa aerodroma "Morava", Ilić podseća da je Vlada Srbije prošlog meseca proglasila javnim interesom obavljanje avio-prevoza na dve linije sa aerodroma u Kraljevu do Soluna i Beča.


Vlada Srbije će kompaniji koja pokrene letove do Beča i Soluna iz Kraljeva dati subvencije u iznosu od 5,7 miliona evra u naredne tri godine.

Prva najavljena destinacija iz Kraljeva - Beč

,,Očekujemo da će se tu javiti Wizz Air, možda i Air Serbia. Verujem da bi Air Serbia trebalo da bude najzainteresovanija, s obzirom da Kraljevo nije daleko od Beograda i da im je možda lakše da se ovde baziraju. Međutim, nemam informaciju da su preuzeli dokumentaciju"- rekao je Ilić.


Operater "Aerodromi Srbije", intenzivno pregovara s avio-kompanijama o uvodjenju linija za Istanbul i neki od aerodroma u Nemačkoj.

Motiv kompanije koja će dobiti posao je, navodi on, da ima što više putnika, a to će ostvariti samo ukoliko bude imala povoljne cene avio-karata i dodao da očekuje da će cena povratne avio-karte do Beča i Soluna biti između 10.000 i 12.000 dinara.

119 views0 comments
bottom of page