top of page

Detetu iz Švajcarske pozlilo u kabini pred poletanje aviona Wizz Air-a iz Niša

Poletanje aviona madjarske avio kampanije Wizz Air na liniji Niš-Bazel odloženo je na pola sata juče nakon što je jednom detetu, švajcarskom državljaninu, u avionu pozlilo u toku ukrcavanja u vazduhoplov
Lekari niške hitne pomoći izašli su na ovom prilikom sanitetskim vozilom na samu pistu aerodroma “Konstantin Veliki” kako bi pregledali dete i nakon pregleda konstatovali da dete nije sposobno da nastavi putovanje.


Avion je sa zakašnjenjem poleteo ka Bazeli u 19:49, sa oko pola sata zakašnjenja.


-U toku procesa ukrcavanja u vazduhoplov, koji se nalazio na platformi, jednom od putnika je pozlilo i počeo je da povraća u kabini vazduhoplova odmah nakon ulaska. Na zahtev kapetana da putnika pregleda lekar, pozvana je služba hitne pomoći. Nakon dolaska, u skladu sa bezbedonosnim procedurama, vozilo hitne pomoći je prišlo do stepenica koje su bile pozicionirane na prednjim putničkim vratima vazduhoplova. Medicinska ekipa je ušla u vazduhoplov kako bi obavila pregled putnika. Nakon pregleda, zaključak lekara hitne pomoći je bio da putnik nije sposoban da nastavi putovanje. Na osnovu toga, kapetan vazduhoplova je odlučio da se putnik iskrca iz vazduhoplova. Putniku nije ukazivana pomoć u vazduhoplovu. Nakon iskrcavanja putnika, ekipa hitne pomoći je sa putnikom neko vreme bila u sanitetskom vozilu”- navodi se izmedju ostalog u saopštenju aerodroma.
Nakon odrađene procedure pasoške kontrole, putnik je otpušten od strane medicinske ekipe iz vozila i upućen na dalje lečenje.

-Putnik je maloletan i nosilac je pasoša Švajcarske Konfederacije. Putnika je u javnoj zoni dočekao, prema našim saznanjima, otac. Zbog ovih dešavanja let za Bazel je kasnio 28 minuta. Ovakva procedura intervencije je standarna i sprovodi se u skladu sa procedurama avio kompanija, a sve u cilju potpune bezbednosti svih putnika na letu. Na sreću, ovakvi slučajevi nisu tako česti na aerdoromu Konstantin Veliki, ali se na žalost dešavaju kažu sa niškog aerodroma - prenosi Blic.

164 views0 comments

Comments


bottom of page