top of page

AŽURIRANA VEST! Zatvoren tender za 12 novih linija iz Niša

Tender za izbor avio kompanije za obavljanje redovnih letova ka 12 destinacija koje je Vlada Srbija proglasila za letove od javnog interesa sa aerodroma Konstantin Veliki u Nišu zatvoren je danas u podne, medjutim i dalje nema zvaničnih podataka o kojoj avio kompanijima je reč.


Foto: Aerodrom Niš

Konačnu odluku o dodeli ugovora će doneti naručilac, odnosno Vlada Srbije u narednih 25 dana. Medjutim, veruje se da je više od jedne avio kompanije bila zainteresovane za ovaj medjunaroni tender, na osnovu broja i vrste naknadnih pitanja koja su dostavljena Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u vezi sa procedurom. – prenosi portal exyuaviation.


Spekuliše se da je osnovu ponudjenih uslova i destinacija, jedino kompanije Wizz Air i Air Serbia ispunjavaju uslove subvencije

Prema ugovoru, najbolji ponuđač će morati da bazira jedan avion kapacita od najmanje 125 putnika u Nišu. Prevoznik takođe mora imati drugi avion stacioniran u Srbiji. U uslovima tendera, grupa prevoznika može podneti zajedničku ponudu. 11 celogodišnjih i jedna sezonska linija biće subvencionisane sa 5 miliona evra godišnje od 1. jula 2019. do 30. juna 2023. godine.



Reč o linijama ka Nirnbergu, Frankfurtu, Baden Badenu, Hanoveru, Fridrihshafenu, Salcburgu, Budimpešti, Geteborgu, Bolonji, Rimu, Ljubljani i Tivatu. Sve linije imaće po dva nedeljna leta, u letnjem i zimskom redu letenje, izuzev Tivta, koji će biti sezonski, sa tri nedeljna leta od maja do oktobra.




Podsetimo, Aerodrom Niš je sedmi mesec zaredom zabeležio pad broja putnika u aprilu, te je kroz aerodrom proslo 29.480 putnika, što predstavlja pad od 2,6% u odnosu na isti mesec prosle godine. Tokom prva četiri meseca, aerodrom je primio ukupno 115.161 putnika, što je za 9% manje nego u istom periodu prošle godine.



Uskoro opširnije!




493 views0 comments
bottom of page