top of page

Air Serbia u gubitku 40 miliona evra zbog prekida avio-saobraćaja usled pandemije

Nacionalana avio-kompanija Air Serbia, registrovao preko četrdeset miliona evra diretnih gubitaka kao posledica pandemije koronavirusa Covid-19

Nacionalni prevoznik Air Serbia, registrovao preko četrdeset miliona evra diretnih gubitaka kao posledica epidemije koronavirusa Covid-19, navodi se u saopštenju ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.


Iz ministarstva navode da će ta cifra rasti nakon što se dodaju indirektni gubici, ali da je tretnutna zdravstvena kriza pokazala značaj Air Srbije i potrvrdila njen vitalni značaj za našu zemlju jer je kompanija obavljala najveći deo do sada realizovanih humanitarnih i teretnih letove.

Air Serbia prevezla je nekoliko hiljada naših ali i stranih državljana koji su želeli da se vrate u svoju domovinu

Iz minsitarstva navode da se kompanija Air Serbia suočava s dugim putem ka oporavku koji će trajati do 2021. godine. Srbija je ranije rekla da će pružiti finansijsku podršku nacionalnom prevozniku bilo dokapitalizacijom ili korporativnim obveznicama.


Evropska vazduhoplovna industrija pogođena je sa 160 milijardi evra gubitka usled pandemije, a na koji ni Srbija po svemu sudeći nije ostala imuna

Podsetimo, pre izbijanja pandemije koronavirsom Covid-19, Air Serbia je bila u toku rekordne godine i procenila je rast putnika do 30% samo tokom prvog kvartala 2020. Avio-prevoznik je u 2018. godini zabeležio 12,2 miliona evra neto dobiti, za 2019. godinu rezultati koji će biti objavljeni u julu ili avgustu ove godine.

64 views0 comments

Comments


bottom of page