top of page

Air Serbia: Rekordan broj prevezenih putnika tokom jula

Nacionalna avio kompanija Air Serbia je tokom jula preko aerdoroma u Beogradu, Nišu i Kraljevu prevezla više od 400.000 putnika u redovnom i čarter-saobraćaju.


Foto: Air Serbia

Ovaj broj predstavlja najveći broj prevezenih putnika za mesec dana još od oktobra 2013. godine, od kada kompanija posluje pod današnjim imenom. Broj prevezenih putnika u julu ove godine veći je za 47 odsto u odnosu na isti mesec 2021. godine, kada je srpska nacionalna avio-kompanija prevezla ukupno 276.101 putnika.


Broj putnika takođe je za 9% veći i u odnosu na do sada rekordnu poslednju pretpandemijsku 2019. godinu, kada je prevezeno 372.839 putnika.

"Rezultati koje smo postigli tokom jula dobar su pokazatelj da smo doneli ispravne i pravovremene poslovne odluke, kada je reč o organizaciji saobraćaja za ovu letnju sezonu. Tu pre svega mislim na strateško pokretanje novih turističkih destinacija, među kojima su one u Italiji i Španiji naišle na najveći odziv putnika u letnjoj sezoni. Rezultat je svakako i posledica dodatnog rasta čarter-saobraćaja za oko 37 odsto u ovoj sezoni u odnosu na 2019. godinu", izjavio je Boško Rupić, direktor komercijale i strategije Air Serbije.


Podsetimo, nacionalna avio-kompanija Air Serbia iz Beograda leti na ukupno 75 redovnih, sezonskih i čarter desiancija, iz Niša na 10 dok iz Kraljeva leti na 3 destinacije.


Comments


bottom of page