top of page

Air Serbia radi na razvoju programa lojalnosti za redovne putnike

Air Serbia je najavila svoje planove da razvije sopstveni program lojalnosti za redovne putnike poznatiji i kao "Frequent Flyer Program", označivši time značajan korak ka nezavisnosti od dosadašnjeg partnerstva sa "Etihad Guest"programom



Foto: Air Serbia

Nacionalna avio kompanija Air Serbia, najavila je da radi na razvoju svog vlastitog programa lojalnosti namenjenog redovnim putnicima, a oglas koji je nedavno objavljen za radno mesto Menadžera razvoja proizvoda za redovne putnike predstavlja snažan indikator tih namera. Nakon desetogodišnjeg korišćenja Etihad Guest programa, avio-kompanija je izrazila nameru da se osamostali i razvije svoj sopstveni program lojalnosti.


Prema rečima Jirija Mareka, izvršnog direktora kompanije Air Serbia, trenutno je u toku proces evaluacije različitih opcija, uključujući i mogućnost pridruživanja drugim programima poput turskog programa Miles and Smiles ili programa koje nude Air France - KLM. Ipak, Marek je istakao da se trenutna orijentacija ka razvoju sopstvenog programa čini kao preferirana opcija.


Očekuje se da će novi menadžer razvoja proizvoda za redovne putnike biti ključna figura u definisanju strategije i plana razvoja ovog programa.

Šta je "Frequent Flyer Program"?


Program redovnih putnika (eng. "frequent flyer program") je vrsta programa lojalnosti koji nude aviokompanije svojim putnicima kako bi ih podstakle da češće lete s njima. Putnici koji često lete s određenom aviokompanijom ili partnerima mogu prikupljati bodove ili milje koji se zatim mogu iskoristiti za besplatne letove, nadogradnje klase letenja, hotelske boravke, rent-a-car usluge i druge nagrade. Ovi programi su dizajnirani da podstaknu lojalnost putnika prema određenoj aviokompaniji i da ih nagrade za njihovu čestu upotrebu usluga te kompanije.

bottom of page