top of page

Air Serbia premašila prošlogodišnji broj prevezenih putnika - bez podataka o letovima iz Niša

Nacionalna avio-kompanija Air Serbia juče je premašila ukupan broj prevezenih putnika, više od mesec dana pre isteka kalendarske godine



Kako se navodi, Air Serbia je preko aerodroma u Beogradu, prevezla 2.512.324 putnika, a u taj broj nisu uključeni putnici koji su koristili usluge ovog avio-prevoznika sa Aerodroma “Konstantin Veliki” u Nišu, uspostavljene u julu ove godine.

"Za ovaj izuzetan rezultat zaslužan je ceo tim Air Srbije. Napornim radom, zalaganjem, strateškim planiranjem i blagovremenim prepoznavanjem prilika na tržištu postavljamo nove rekorde. Godinu na izmaku obeležio je naš nikada jači rast i planiramo da istim tempom nastavimo i u budućnosti", izjavio je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju kompanije Air Serbia.


I dalje nije poznato zbog čega se krije broj prevezenih putnika sa aerodroma “Konstantin Veliki“ u Nišu, koje je naš portal tražio u više navrata od službe za odnose sa medijima ove kompanije

Nacionalni avio-prevoznik je ove godine uveo direktne letove ka deset novih destinacija iz Beograda, uključujući i liniju za Istanbul, koja će biti uspostavljena u decembru. Uz uvođenje dvanaest novih linija iz Niša u julu i avgustu, Air Serbia je u tekućoj godini ostvarila najsnažniju ekspanziju od osnivanja kompanije.


Podsetimo, početkom decembra ova kompanije pokreće i letove od Kraljeva do Beča, dok će tokom marta otvoriti liniju Kraljevo-Solun, koje će takodje biti subvencionisani od strane Vlade Srbija kao linije od javnog značaja , a ovo će ujedno biti o prvi put da će nacionalna avio-kompanija imati letove sa tri aerodroma u Srbiji istovremeno.




55 views0 comments
bottom of page