top of page

Air Serbia predstavila novu mobilnu aplikaciju za pametne telefone

Aplikacija je za sada dostupna samo korisnicima Android telefona, ali će uskoro biti predstavljena i iOS verzija za Apple uredjaje


Foto: Air Serbia

Nacionalna avio-kompanija Air Serbia predstavila je putnicima svoju novu mobilnu aplikaciju. Aplikacija veličine 16 MB trenutno je u prvoj fazi razvoja, odnosno beta verziji, i dostupna je putem Gugl plej stora za Android telefone.


Preuzimanjem aplikacije, putnicima će na njihovim mobilnim telefonima postati dostupne funkcionalnosti, kao što su prijava na let (ček in), skeniranje pasoša, preuzimanje karte za ukrcavanje i njeno čuvanje u Wallet aplikaciji, registracija putem i-mejla, fejsbuka i gugla, podešavanje analitike i vrste poruka koje žele da primaju, dok je posebno značajna mogućnost bezbednog čuvanja putnih dokumenata.


Nove aplikacije Air Serbije omogućava putnicima da se bezbedno i bez fizičkog kontakta prijave na let do željene destinacije

Posebna prednost nove mobilne aplikacije Air Serbije jeste što omogućava putnicima da se bezbedno i bez fizičkog kontakta prijave na let do željene destinacije za samo nekoliko minuta, čuvajući pritom kartu za ukrcavanje kako bi im uvek bila pri ruci. U ovoj inicijalnoj verziji, sedišta će biti dodeljivana nasumično. Putnici imaju mogućnost da rezervišu sedište putem airserbia.com u sekciji Moja rezervacija, pre počinjanja postupka prijave na let.


Izgled nove aplikacije, Foto: Air Serbia

“Raduje nas što je, u vreme kada se dešavaju dinamične promene prioriteta putnika po pitanju beskontaktne kupovine, naš tim uspeo da načini važan razvojni korak u digitalizaciji poslovanja Air Serbije koji će značajno poboljšati sveukupno iskustvo putnika. U razvoju naše mobilne aplikacije primenjujemo agilni pristup postepenog dodavanja funkcionalnosti što nam omogućava da odgovorimo na povratne informacije korisnika i što je u skladu sa našim poslovanjem u kojem korisnika stavljamo u centar,” izjavio je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Air Serbije.


Uskoro i verzija za iPhone telefone


Očekuje se da će iOS verzija aplikacije postati dostupna na iOS App storu uskoro. U kasnijim fazama razvoja, putnici će aplikaciju moći da koriste za pretragu letova, rezervaciju i kupovinu karata, kupovinu dodatnih usluga, za servisne informacije o statusu leta kao što su promena vremena poletanja ili sletanja, promena izlaza za ukrcavanje i slično. Aplikacija će takođe pružati mogućnost izbora željene destinacije, informacije o cenama, promotivne akcije, kao i niz drugih.

57 views0 comments
bottom of page