top of page

Air Serbia: Nove mere za putovanje avionom na svim letovima

Nacionalna avio-kompanija saopštila je da će na svim letovima, uključujući one iz Niša u buduće biti obavezno nošenje maski za lice tokom čitavog trajanja leta, a avioni će biti redovno dezinfikovani


Foto: Air Serbia


Iako nacionalna avio-kompanija Air Serbia jošuvek nije obnovila avio-saobraćaj sa aerodroma "Konstantin Veliki" koji je zatvoren od 18.marta usled pandemije koronavirusa Covid-19, ova kompanija izdala je obaveštenje svim budućim putnicima.


Naime, u saopštenju se navodi da je kompanija Air Serbia prilagodila sve procedure u putničkom avio-saobraćaju pre, tokom i nakon leta novim okolnostima  koje su prouzrokovane pandemijom korona virusa. Iz Air Serbije navode da su u saradnji sa zdravstvenim organima i regulatornim telima primenili niz bezbednosnih i higijenskih mera kako bi se obezbedila bezbednost putnika i članova posade tokom putovanja.


Usluga na letu biće pojednostavljena sa fokusom na minimalni kontakt - kažu u Air Srbiji i objašnjavaju da to uključuje uklanjanje časopisa u avionu i brošura.

- Želimo još jednom da uverimo naše putnike da smo preduzeli i primenili sve neophodne mere u skladu sa najvišim bezbednosnim i higijenskim standardima i uputstvima nadležnih domaćih i međunarodnih regulatornih tela. Proaktivno smo uveli i mnoge mere koje su iznad industrijskih standarda u ovoj oblasti da bismo dalje zaštitili naše putnike i članove posade. Bezbednost putnika i članova posade su kao i uvek na prvom mestu - izjavio je generalni direktor Air Serbije, Dankan Nejsmit.

Kada je reč o putničkim kabinama iz kompanije napominju da su Airbus avioni u floti Air Serbije opremljeni vazdušnim HEPA filterima kojima se kontroliše protok, ponovna cirkulacija i prečišćavanje vazduha. Sa druge strane, kod ATR aviona u floti, prema preporuci proizvođača, uvedena je posebna procedura koja omogućava maksimalno cirkulisanje vazduha.


U prvom periodu, dodaju iz kompanije, u skladu sa preporukama zdravstvenih stručnjaka, neće biti keteringa, već će biti služena samo voda da bi se sprečilo često skidanje maski i tako smanjio rizik od prenošenja virusa.


Ukoliko budu ukinuta ograničenja putovanja u EU od 15. juna Air Serbia planira da poveća broj letova u putničkom avio-saobraćaju, a tačan početak letova sa aerodroma "Konstantin Veliki" jošuvek nije saopšten.

244 views0 comments
bottom of page