top of page

Air Serbia dobija još jedan Embraer E195

Nacionalna avio kompanija Air Serbia obezbedila je putem dugoročnog zajma sa grčkom kompanijama Maratron Airlines drugi po redu avion Embraer E195 koji je ofarman u bojama Air Serbije


Foto: Ex-yu aviation

Ovo je drugi po redu avion tipa Embraer E195 u floti i bojama nacionalne avio kompanije Air Serbia. Avion je tokom proteklog vikenda prebačen u Atinu gde će dobiti grčku registraciju, a uskoro će krenuti put Beograda.


Kako prenosi portal EX-YU Aviation planirano je da avion započne svoje operacije u ime Air Serbia 16. oktobra, iako su moguće izmene. Inace, Marathon Airlines, već dugoročno partnerstvo sa Air Serbia-om, takođe je privremeno unajmila 88-sedišni E175 avion dok najnoviji E195 stigne u Beograd. E175 trenutno obavlja poslednje letove u ime Air Serbia-e, planirano za 15. oktobar na ruti Beograd - Stokholm.


Za kraj podsetimo da, i nakon skoro mesec dana od pisanja našeg portala ¨Šta će biti sa subvencionisanim letovima iz Niša nakon 1. januara?¨ od zvaničnika nacionalne kompanije nije pristigao odgovor.

bottom of page