top of page

Air Serbia danas uvela letove Beograd - Niš prvi domaći let nakon 15 godina

Nacionalna avio-komoanije Air Serbia započela je danas letove između Beograda i Niša avionim Airbus A319Ovo je prvi domaći let ove kompanije od njenog nastajanja kao brend Air Serbia 2013. godine, kao i prva domaća linija u zemlji od raspada Državne zajednice Srbija i Crna Gora 2006. godine.Na današnjem inauguracionom letu bilo je osamnaest putnika. Linija iz Niša do Beograda imaće četiri polazaka nedeljno, a pored aviona Airbus ova kompanija leteće I turboelisnim avionima tipa ATR-72.


Karte za novu uslugu, koje subvencioniše Vlada Srbije, puštene su u prodaju pre desetak dana. Letovi su prvenstveno namenjeni transfer putnicima koji se kreću ka ili iz grada na jugoistoku Srbije koji će koristiti Beograd kao svoju tačku povezivanja. Transfer putnici koji idu za Niš dužni su da preuzmu svoj prtljag u Beogradu i ponovo ga provere, dok će oni koji lete iz Niša predati prtljag do krajnjeg odredišta.

Air Serbia je u trenutno procesu pokretanja nekoliko novih linija iz Niša i Kraljeva. Ranije ove nedelje avioprevoznik je uveo letove iz ova dva grada do Istanbula, dok su danas pokrenute usluge do Beograda, Ljubljane i Kelna..

631 views0 comments

Comments


bottom of page