top of page

Air Montenegro - nova nacionalna avio kompanija Crne Gore. Hoće li se Niš biti jedna od destinacija?

Nova nacionalna avio kompanija Crne Gore, Air Montenegro objavila je svoj red letenja medju kojima su linije do Beograda, Ljubljane, Banja Luke


Foto: Montenegro Airlines

Novi crnogorski nacionalni nacionalni avio-prevoznik, Air Montenegro, koji će početi sa radom 10. juna letovima od Podgorice i Tivta do Beograda, dodaće još dve destinacije u svoju mrežu ruta do kraja meseca.


Avio-kompanija najavila je letove iz Tivta za Ljubljanu i Banjaluku počev od 27. juna.

Usluge do glavnog grada Slovenije obavljaće se tri puta nedeljno, dok će letovi do drugog najvećeg grada Bosne i Hercegovine saobraćati dva puta nedeljno.



Novo idjeno rešenje logoa i nova kolor šema kompanije objavljene ranije ove nedelje, Foto: Air Montenegro

Na pitanje našeg portala upućene predstavnici nove nacionalne avio kompanije Crne Gore, Air Montenegro da li bi Niš u budućnosti mogao da postane jedna od novih destiacija kompanije iz Podgorice ili Tivta, do izlaska ovog teskta nismo dobili odgovor.


Air Montenegro planira da u svojoj floti doda drugi mlazni avion tipa Embraer E195 do kraja meseca, a karte za sve letove već se nalaze u prodaji na znavničnom web sajtu ove aviokompanije airmontenegro.com

Podsetimo, kompanija Air Montenegro naslednica je kompanije Montenegro Airlines koja je ugašena 25.decembra.2020 godine, o čemu smo ranije pisali, a koja je nekoliko godina unazad obaljvala redovni avio saobraćaj na liniji Niš-Podgorica, ali su ovi letovi bili subvencionisani od strane grada Niša. Godine 2006. kompanija Montenegro Airlines u Srbiji registruje i zasebnu avio-kompaniju pod nazivom Master Airways sa sedistem u Nišu, ali joj uskraćena operativna licenca DCV zbog protekcionističke politike koje je Srbija imala nad tadašnjim nacionalnim avio preovznikom Jat Airways-om.










bottom of page