top of page

Aerodromski saloni – i kako im pristupiti na letovima za/iz Niša

Za mnoge putnike, aerodromski saloni, poznati i kao VIP saloni, predstavljaju ključni deo udobnog putovanja, pružajući oazu opuštanja, besplatnu hranu i piće, a neretko i prostorije za wellness



Aerodromski saloni, poznati i kao Airport Lounge ili VIP Lounge na engleskom jeziku, su prostori koji su nekada bili rezervisani isključivo za poslovne putnike. Međutim, u poslednjim godinama došlo je do značajnih promena, s obzirom da je putovanje avionom postalo dostupno gotovo svima. Ovi ekskluzivni prostori na aerodromima sada su praktični i za putnike svih profila, posebno za one koji imaju duže međuletove na aerodromima.


Ovi saloni pružaju mirno okruženje, udobnost i različite pogodnosti kako bi putnicima omogućili prijatan boravak dok čekaju svoje letove. U njima se putnici mogu opustiti, raditi, ili uživati u hrani i piću dok prolazi vreme do ili između letova. Ovi saloni postaju sve popularniji među putnicima zbog svoje sposobnosti da pruže dodatnu udobnost i praktičnost tokom putovanja.


Pristup aerodromskim salonima može se obezbediti na različite načine. Putnici koji imaju odgovarajući status kod svoje avio-kompanije ili lete poslovnim ili prvom klasom često automatski imaju pristup ovim salonima. Takođe, određene kreditne kartice ili specijalizovane kreditne kartice mogu pružiti privilegovan pristup salonima kao deo svojih pogodnosti. Postoji i mogućnost kupovine pristupa salonima na licu mesta, ili putem programa prioritetnih prolaza koji omogućavaju pristup mreži aerodromskih salona širom sveta uz plaćenu članarinu.


U ovom tekstu predstavićemo vam sve aerodromske salone na kojima možete pristupiti tokom letova iz/do Niša




Istanbul, Turska


Aerodrom u Istanbulu nudi neosporno najbogatiji izbor luksuznih aerodromskih salona u poređenju sa svim drugim aerodromima dostupnim iz Niša, sa čak 12 VIP salona koji su na raspolaganju putnicima. Ovi saloni su dizajnirani da pruže putnicima vrhunsku udobnost i raznovrsne pogodnosti, nudeći širok spektar opcija hrane, pića i usluga za opuštanje.

Svaki od ovih 12 VIP salona na aerodromu u Istanbulu ima svoj jedinstveni karakter i ponudu, prilagođenu različitim potrebama i preferencijama putnika. Ovi saloni često nude sveže pripremljene obroke, lokalne i internacionalne specijalitete, kao i širok izbor pića, uključujući alkoholna i bezalkoholna pića. Cene pristupa ovim salonima variraju u zavisnosti od ponuđenih usluga i nivoa luksuza, pri čemu cene ulaza mogu varirati od 49,99 eura do preko 100 evra.






Beč, Austrija


Bečki aerodrom je poznat po pružanju ekskluzivne udobnosti i raznovrsnih pogodnosti putnicima kroz dva prestižna VIP salona - Sky Lounge i Vienna Airport Lounge. Ovi saloni obezbeđuju putnicima visok nivo luksuza i udobnosti tokom njihovog boravka na aerodromu.

Sky Lounge i Vienna Airport Lounge predstavljaju oaze mira i elegancije na aerodromu. Oba salona nude širok spektar pogodnosti, uključujući besplatne obroke, piće, kao i prostorije za opuštanje i rad. Putnici mogu uživati u udobnim sedištima, pristupiti brzom internetu i koristiti razne druge usluge tokom svog boravka. Cena ulaza počinje od 44 eura po putniku.







Frankfurt Hahn, Nemačka


Iako detaljne informacije o lounge-u na aerodromu Frankfurt Hahn nisu lako dostupne, na zvaničnom web-sajtu ovog manjeg aerodroma se nude usluge VIP salona za putnike. Važno je imati na umu da zbog veličine samog aerodroma, opcije mogu biti ograničenije u poređenju sa većim aerodromima poput Frankfurta. Nažalost, cena ulaza kao i ostali detalji u VIP salon na aerodromu Frankfurt Hahn nisu jasno naznačena na web-sajtu.





Keln, Nemačka


Aerodrom Keln-Bonn takođe nudi svoj VIP salon koji pruža udobnost i usluge za putnike. Jedan od takvih salona je Cologne Business Lounge, koji je dostupan putnicima. Ovaj salon nudi raznolike pogodnosti i usluge kako bi putnicima pružio prijatan boravak tokom čekanja na svoj let.

U zavisnosti od doba dana, Cologne Business Lounge nudi bogat švedski sto za doručak, kao i topla i hladna jela tokom ostatka dana. Putnici mogu uživati u kafi i raznim drugim specijalitetima koji su dostupni tokom celog dana. U cenu dnevne karte od 26 evra, osim hrane, uključena su i bezalkoholna pića, kao i izbor alkoholnih pića.






Malta


Na aerodromu Malta, VIP salon pod nazivom La Valette Club gostima pruža raznovrsne besplatne grickalice i pića, uključujući i izbor alkoholnih pića. Gosti mogu iskoristiti ovaj period da pregledaju dnevne lokalne i strane novine ili provere poslednje e-poruke i pretraživanje interneta povezivanjem na besplatan Wi-Fi. Za članove koji putuju bez svojih laptopova, salon je opremljen i računarima. Cena usluge iznosi 40 evra.








Krf, Grčka


Na nedavnom otvaranju aerodromskog VIP salona na Krfu, putnicima je dostupan mali, ali izuzetno elegantan ambijent koji obećava udobnost i raznovrsnost usluga. Salon nudi širok spektar pogodnosti koje putnicima omogućavaju da svoje vreme na aerodromu provedu na najbolji mogući način. Jedna od ključnih prednosti ovog VIP salona je njegova intimna atmosfera, pružajući putnicima odmor od gužve i buke u glavnom terminalu. Osim toga, salon nudi besplatnu hranu i piće, omogućavajući putnicima da se osveže i opuste pre nego što krenu na svoj let. Uz to, prisustvo besplatnog bežičnog interneta omogućava putnicima da ostanu povezani i obave svoje poslovne ili lične zadatke. Cena ulaska u ovaj ekskluzivni salon iznosi 30 evra.







Atina, Grčka


Na aerodromu Atina postoji čak 8 VIP salona koji pružaju putnicima udobnost i pogodnosti, omogućavajući im da izbegnu sve uobičajene napore i uživaju u neograničenim pićima, užinama, Wi-Fi-ju i mnogo više. Dok se opuštaju u salonu, putnici mogu listati međunarodne novine i magazine, surfati internetom uz besplatan Wi-Fi ili gledati TV. Cena ulaza do 2 sata iznosi od 50 evra.






Tivat, Crna Gora


Na aerodromu Tivat, putnicima je na raspolaganju VIP salon koji, za razliku od ostalih luksuznih salona koji su ovde predstavljeni, izgleda daleko skromnije. Ipak, s obzirom na to da je aerodrom manji, ali veoma prometan, ovaj salon može biti udobno mesto za putnike koji žele da se opuste i pripreme za svoj let. Maksimalno vreme boravka u salonu je ograničeno na 3 sata, što je dovoljno vremena za putnike da uživaju u pogodnostima salona pre svojeg leta. Deca mlađa od 2 godine imaju besplatan ulaz, što je korisno za putnike koji putuju sa malom decom. Cena ulaza u VIP salon na aerodromu Tivat iznosi 30 evra.







Ljubljana, Slovenija


VIP lounge na aerodromu u Ljubljani je mali ali praktičan. Ovaj VIP lounge ima izlaz na terasu od oko 160m2 sa pogledom na aerodrom i Juliajnske Alpe. U ovom salonu možete opustiti se, mirno raditi ili se samoposlužiti u bifeu sa bogatim izborom svežih užina i pića.

Salon može ugostiti samo do 60 osoba. Namijenjen je putnicima poslovnih i prvih klasa, a mogu ga posetiti i nosioci određenih kartica, u zavisnosti od dostpnosti. Cena ulaza - nedostupna.







Beograd, Srbija


Na beogradskom aerodromu postoje dva aerodromska salona, Business Club i Air Serbia Premium Lounge koji putnicima pružaju mirno mesto sa nizom pogodnosti kako bi im omogućili prijatan boravak. Pored besplatnog interneta Air Serbia Premium Lounge recimo nudi i kupaonicu sa tuševima za putnike koji žele da se osveže, ali i veliki izbor između a la carte ponude ili internacionalnog bifea, autentična srpska jela, kao i rakiju, izbor domaćih i internacionalnih vina, piva, žestokih pića i bezalkoholnih pića. Cena ulaza u Air Serbia Premum Lounge-u do 1 sata iznosi iznosi 35 evra ukoliko letite Air Serbijom odnosno 45 evra za putnike ostalih kompanija.







Stokholm Arlanda, Švedska


Na Aerodromu Stockholm Arlanda, putnicima je na raspolaganju pet VIP salona koji pružaju vrhunsku udobnost i ekskluzivne pogodnosti. Ovi salonima predstavljaju oazu mira i relaksacije na aerodromu, posebno popularnu među putnicima koji traže udobnost i žele da se opuste pre ili posle leta. Osim toga, ovi saloni često nude dodatne usluge kao što su tuševi, prostorije za sastanke, mogućnost štampe i kopiranja dokumenata, kao i posebne pogodnosti za članove određenih avio-kompanija ili kartičarskih programa. Cena ulaza od 27 evra po putniku






Bazel, Švajcarska


Na aerodromu Bazel VIP salon pod imenom Skyview Lounge otvoren je za sve putnike koji polaze sa aerodroma, bez obzira na klasu ili aviokompaniju. Ponosimo se širokim izborom besplatne hrane, alkoholnih i bezalkoholnih pića. Bez obzira da li želite da radite ili jednostavno da se opustite. Salon Skyview na aerodromu Basel-Mulhouse-Freiburg EuroAirport je savršeno mesto za početak vašeg putovanja. Raspoređen na 3 nivoa ispod impozantnog staklenog kupolastog krova, ovaj nagrađivani, prostran i osvetljen salon pruža fantastične pogodnosti za do 200 gostiju. Cena ulaza 41 evra.







Memingen, Nemačka


Aerodrom Memingen nema VIP salone u svojoj ponudi, ali u samom holu aerodroma postoji veoma lep restoran i nekoliko kafeterija sa obiljem mesta za sedenje, uključujući stolove i barske stolice sa utičnicama za punjenje telefona. S obzirom na veličinu ovog aerodroma, ovaj restoran pruža udobnost i praktičnost putnicima dok čekaju svoje letove i može zameniti tradicionalne VIP salone.




________________________________________


Na kraju, važno je istaći da trenutno Niški aerodrom ne poseduje VIP salon. Međutim, planira se da se sa otvaranjem novog odlaznog dela putničkog terminala aerodroma, predviđenog za 1. jul, u ponudu uvrsti i VIP salon, a detaljna recenzija VIP salona biće dostupna nakon njegovog otvaranja.


Srećan put!



bottom of page